Tarihi yeniden yazmanın suyunu çıkardı: Erdoğan'ın konuşmasındaki 'Kudüs' detayı

İsrail'le yapılan ticaret nedeniyle AKP büyük darbe aldı. Erdoğan, kendilerini savunmak için 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin sebebi olarak Filistin'i gösterdi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ikinci çıktığı yerel seçimlerin ardından ilk grup toplantısına katıldı.

Konuşmanın esas kısmı seçim değerlendirmesiydi. Fakat sonlara doğru Cumhurbaşkanı, Filistin meselesine de değindi.

Erdoğan, "seçim sürecinde de seçim sonrasında da birtakım merkezlerden, şahsıma ve partimize yönelik bazı insafsız, izansız ithamlarda bulunuldu. Bu ithamların, bu alçak iftiraların, üzülerek söylemeliyim ki, bazı çevrelerde karşılık bulduğunu, hatta bize karşı kullanıldığını da gördük" dedi.

Ticaret sözcüğünü hiç kullanmayan, ithamların ne olduğuna değinmeyen Erdoğan, kendilerinin Filistin davasının esas savunucuları olduğunu iddia ettiği kısımda, Türkiye tarihini sil baştan yazan bir cümle kurdu:

"Unutmayın, 12 Eylül darbesi, Konya'daki Kudüs mitinginin ardından geldi. Unutmayın, 28 Şubat darbesi, Sincan'daki Kudüs Gecesi'nin ardından geldi. Unutmayın, MİT'e yapılan operasyon, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz ihaneti, siyonizmin uşağı, vatan haini FETÖ tarafından, bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı."

Böylece ilk kez bir Cumhurbaşkanı, ülkede yapılan darbelerin sebebini "İslamcıların Filistin hassasiyetinin kırılması" olarak formüle etti.