Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını sızdıran Turgay Kocakaya tutuklandı

Turgay Kocakaya'ya "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlamaları yöneltildi.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını geri çektiği Gökhan Zan adına görüşme yaptığı ve bu görüşmeyi kayda aldığı iddia edilen Turgay Kocakaya tutuklandı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Gökhan Zan’ın suç duyurusu üzerine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu soruşturma çerçevesinde "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlamaları yöneltilen Kocakaya tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Kocakaya’nın suç ortağı olduğu iddia edilen kuzeni Nihal Kocakaya ise aranıyor.

Ne olmuştu?

Yerel seçimlerine 14 gün kala Türkiye İşçi Partisi (TİP) "tasvip edilmeyen" ilişkilere girdiği gerekçesiyle Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını çektiğini duyurmuştu.

Kararın ardından Gökhan Zan, avukatıyla birlikte İskenderun Adliyesi önünde açıklama yaparak son 1 haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirtmişti.

Zan, depremden sonra tanıştığı ve adaylığı sürecinde kendisine destek veren iki kişinin, evine silahlarıyla gelerek kurgu ses kayıtları hazırladıklarını söyleyip kendisinden 5 milyon lira istediklerini iddia etmişti. Bu isimlerden birinin Turgay Kocakaya olduğunu söylemişti.

TİP'in desteğini geri çekmesine rağmen adaylığının resmen devam ettiğini belirten Zan, "TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Ben istifa etmediğim sürece adaylığım yasal ve siyasal olarak devam etmektedir" demişti.