Şişecam'da grev kararı!

Şişecam ile yürütülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

Şişecam ile Kristal-İş arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

Sendika tarafından 24 Mayıs'ta grev kararı alınırken, Şişecam'dan grev kararına ilişkin KAP'a yapılan üç ayrı açıklamada şöyle denildi:

  • Bağlı Ortaklıklarımızdan Trakya Cam San. A.Ş. Trakya Fabrikası, Mersin Fabrikası, Şişecam Otomotiv A.Ş. Otocam Fabrikası, Trakya Yenişehir Cam San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Anadolu Cam San. A.Ş. Mersin Fabrikası, Anadolu Cam Yenişehir San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş. Kırklareli Fabrikası ve Eskişehir Fabrikası ile Cam Elyaf San. A.Ş. Cam Elyaf Fabrikası işyerleri için Kristal-İş Sendikası ile yürütülmekte olan Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Kristal-İş Sendikası 09.05.2017 tarihinde Grev kararı almış olup grev uygulama tarihi 24.05.2017 olarak bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesi süreci halen devam etmekte olup gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
  • Anadolu Cam San. A.Ş. Mersin Fabrikası ve bağlı ortaklıklarımızdan Anadolu Cam Yenişehir San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası işyerleri için Kristal-İş Sendikası ile yürütülmekte olan Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Kristal-İş Sendikası 09.05.2017 tarihinde Grev kararı almış olup grev uygulama tarihi 24.05.2017 olarak bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesi süreci halen devam etmekte olup gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
  • Şirketimize ait Trakya Fabrikası, Mersin Fabrikası ile bağlı ortaklıklarımızdan Trakya Yenişehir Cam Sanayii A.Ş. Yenişehir Fabrikası ve Şişecam Otomotiv A.Ş. Trakya Fabrikası işyerleri için Kristal-İş Sendikası ile yürütülmekte olan Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Kristal-İş Sendikası 09 Mayıs 2017 tarihinde grev kararı almış olup grev uygulama tarihi 24 Mayıs 2017 olarak bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesi süreci halen devam etmekte olup gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.