Saray'dan Doğa Koleji açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları için eylemlerini sürdürdüğü Doğa Koleji ile ilgili açıklama yaptı.

Doğa Koleji’nde maaşları ödenmeyen öğretmenlerin eylemleri velilerin de desteğiyle sürerken Saray’dan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sırasında düzenlediği basın toplantısında Doğa Koleji ile ilgili "Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk yapacağı öncelikle öğrencilerin mağdur olmayacağı, velilerin de endişeye kapılmayacağı bir formül üretmektir" dedi. Kalın, "Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın bir hazırlığı var" diye konuştu.

Kalın "Tabii ben Doğa Koleji’nin yani finansal durumu, satışıyla ilgili şu anda bir öngörüde bulunamam, bu doğru olmaz, nasıl bir formül üretirler, kim alır-kim satar onu bilemiyorum, ama öğrencilerin mağdur olmaması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyu çok yakından takip ettiğini, Bakanımızın da bizzat konuya vakıf olduğunu ifade edebilirim. Umarız bu süreçten, bu darboğazdan çıkarlar, bir şekilde bu mali sorunlarını çözerler ve çocuklarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz mağdur olmaz. Ama öyle bir durumun ortaya çıkması hâlinde dahi Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuda öğrencilerimizin mağdur olmayacağı bir formül üretmek için gerekli çalışmayı şu an itibariyle de yaptığını söyleyebilirim" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı haftasonu yaptığı açıklamada Doğa Koleji’nde yaşananlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Patronların Ensesindeyiz Ağı Doğa Koleji Öğretmen Komitesi tarafından yapılan açıklamada Bakanlığın açıklamasının olumlu ancak yetersiz olduğunu belirtilerek sorunu çözecek olanın öğretmenlerin gasp edilen haklarının bir an önce ödenmesi olduğu vurgulanmıştı.

Aylardır maaşlarını alamayan öğretmenlerin eylemleri sürerken bugün de veliler Doğa Koleji’nin İstanbul Ataşehir’deki kampüsü önünde oturma eylemi yapmıştı.