Bartın'da maden işçileri direniyor

Bartın'da işten çıkarma girişimine karşı maden sahasında çalışan işçilerin direnişi sürüyor. İşçiler dün başladıkları eyleme HEMA A.Ş. Amasra İşletmesi önünde devam ediyor.

soL - Bartın


GÜNCELLEME: 23:12

Dün geceyi Amasra HEMA maden işletmesi önünde geçiren ve bugün kendilerine tebliğ edilen fesih bildirimlerini imzalamayı reddeden işçilerin direnişi bu gece de sürüyor.

Fesih bildiriminde yer alan açıklamalar özelleştirilen kömür işletmesinde Hattat Holding'in verdiği açıkları ve başarısızlığını gözler önüne seriyor. Bildirimde son beş aydır üretim yapılmadığı, taşeron şirket ERSAMAK'ın zararlarının karşılanmadığı ve işçilere de başka bir iş öneremeyecekleri yazıyor.

İki haftada işlerinden edilen ve kısaca "başka kapıya" denen işçiler ise haklarını almakta kararlı.


 


GÜNCELLEME: 15.30
Amasra'da HEMA AŞ ile çalışan taşeron firma ERSAMAK adına Vakkas Karaoğlu, geceden beri bekleyen işçilere bir açıklama yaptı.

HEMA AŞ ile bugün görüşüp anlaşmaya vardıklarını ve bugün itibariyle işçilerin iş akitlerinin feshedildiğini, işçilere tebligatların şantiyede yapılacağını söyledi. Buna itiraz eden maden işçileri şantiyeye gitmeyeceklerini ve tebligatlarını noter kanalıyla istediklerini ifade ettiler.

İki maaş alacağı olan işçilere, ihbar ve kıdem tazminatlarının da ne zaman ödeneceği konusunda bir açıklama yapılmadı. 

Bunun üzerine eyleme devam kararı alan işçilerin bekleyişi sürüyor.
 


Bartın’da maden işçileri işlerini geri almak için eylemlerini sürdürüyor.

Dün geceden beri HEMA A.Ş. önünde beklemeye devam eden maden işçileri işlerini geri almak konusunda kararlı.

İşçilerin soL'a verdiği bilgiye göre, bugün yönetimle tekrar bir görüşme yapılacak; eğer işlerine devam etmeleri yönünde bir sonuç çıkmazsa eyleme devam edilecek.

İki haftadır istekleri dışında ücretli izne çıkarılan işçilerin bugün itibariyle son iki aylık çalışmalarının karşılığının da yatırılmadığı öğrenildi.