Suriye İstihbarat Bakanı: 'Muhaliflere kimyasal silah Türkiye'den geliyor'

Suriye İstihbarat Bakanı Ümran El-Zubi Halep yakınlarındaki bir köye atılan missilin Türkiye sınırından ateşlendiğini söyleyerek muhalifleri Türkiye üzerinden kimyasal silah kullanmakla suçladı.

Suriye İstihbarat Bakanı Ümran El-Zubi muhalifleri Türkiye üzerinden kimyasal silah kullanmakla suçladı. Suriye haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamasında Bakan, Halep yakınlarındaki Han el-Asal köyüne atılan füzenin Türkiye sınırından ateşlendiğini söyledi. Zubi, muhaliflere kimyasal silahların Türkiye'den geliyor olabileceğini de ileri sürdü.

Suriye Hükümeti bu olayın araştırılması için Birleşmiş Milletlere talepte bulundu. İstihbarat Bakanı konuşmasında ayrıca "Esad rejimi köylere kimyasal silahla saldırıyor" iddiasının yalan olduğunun da şu sözlerle altını çizdi:

"İlk olarak şunu söylemek istiyorum, ABD ve İngiltere tarafından dillendirilen iddialar umarsız birer yalandır ve gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Ben bir kez daha üstüne basarak altını çizmek istiyorum Suriye asla kimyasal silah kullanmaz. Bunun sebebi yalnızca uluslararası hukuka karşı gelmek ve savaş kurallarını ihlal etmekten çekinmek değil, aynı zamanda insani ve ahlaki sorumluluklardan dolayıdır."

Zubi, ABD ve İngiltere'nin "kimyasal silah" iddiasını gündeme getirerek Irak senaryosunu tekrar yazmak istediklerini de sözlerine ekledi.

(soL - Dış Haberler)