Bir skandal daha: ABD, Foley'nin öldürüleceğini biliyordu!

ABD hükümetinin, IŞİD tarafından kafası kesilen gazeteci James Foley'nin öldürüleceğini 13 Ağustos'ta öğrendiği, ancak bunu kamuoyundan gizlediği açığa çıktı.

(soL - Dış Haberler) ABD'li gazeteci James Foley'nin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından infaz edilmesinin ardından başlayan skandallar bitmiyor.

Foley'nin serbest gazeteci olarak katkı koyduğu Global Post'un ve ABD'li yetkililerin, gazetecinin IŞİD'in elinde olduğunu bildiği, ancak bilerek "Suriye hükümetinin elinde" olduğu propagandası yaptığı gerçeği soL'da işlenmişti. Bugün de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Foley için Suriye'de operasyon düzenlendiğini ancak operasyonun başarısız olduğunu açıkladı. IŞİD, operasyonun 4 Ağustos'ta Rakka'daki bir IŞİD kampına düzenlendiğini ilan etti.

Bugün ise bir skandal daha ortaya çıktı. Foley'yi elinde tutan IŞİD'in, 13 Ağustos tarihinde aileye bir e-posta göndererek, gazetecinin infaz edileceğini söylediği bildirildi. Konu hakkındaki açıklama, GlobalPost CEO'su Philip S. Balboni tarafından yapıldı. Balboni, e-postada herhangi bir talep olmadığını vurguladı. Balboni, mesajın ABD'nin Irak'ı bombalamasının ardından geldiğine dikkat çekti.

Balboni, ABD gizli servisinin Foley'nin nerede olduğunu bildiğine emin olduğunu, gazetecinin ölümüne kadar sürekli Suriye'de bulunduğunu kaydetti. Balboni, Foley ile birlikte tutulan başka rehinelerin fidye karşılığında serbest bırakıldığını, hatta bir tanesinin yakın zamanda serbest kalarak Foley'den ailesine mesaj götürdüğünü söyledi. Balboni, mesajın içeriğini açıklamadı.