AKP’li vekil: Kürtler her şeyi eline alıyor

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, yerel bir gazeteye göre “Kürtler artık her şeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak” dedi.

Kırıkkale’nin yerel gazetesi Yenigün’ün bugünkü sayısında manşete taşıdığı ırkçı sözler, yeni bir tartışma başlatacak. Gazetenin haberine göre AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Yahşihan ilçesini ziyareti sırasında “Kürtler artık her şeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak. 'Bir zamanlar Türkler varmış' diyecekler” dedi.

Gazetenin haberine göre Vahit Erdem şunları söyledi: "Türkiye'ye bakacak olursak Karadeniz insanları çok çalışkan olur. Kimileri ticaret yapar, üretim yapar zengin olur. Kimisi de okur doktor olur, avukat olur. Her iki başbakanımız da birisi Mesut Yılmaz birisi Recep Tayyip Erdoğan Rizeli'dir. Buradan örnek verebiliriz. Orta Anadolu insanımızı ise rehavet bürümüş durumda. Şöyle genel bir şekilde bakacak olursak, Kürtler artık çok çalışıyor. Her şeyi ellerine almaya başlıyorlar. Yakında Türkler azınlık olacak ve ‘bir zamanlar Türkler varmış’ diyecekler. Bir an önce gözümüzü açmamız lazım. Çalışkan olmak zorundayız."

(soL - Haber Merkezi)