Yeni Şafak’ın elinden ancak bu kadarı gelmiş

Bernard Henri-Lévy...

Fransız sağcısı, çakma filozof, şahin neo-con siyaset ünlüsü.

Şu Erdoğan’ın “Mısır’da darbeyi İsrail yaptı, elimizde belgeleri” var diye konuşmasına işaret edip, bütün dünyanın alay konusu olduğu açıklamadaki kişi.

Türkiye kamuoyu, Erdoğan’ın konuşmasının ardından tanıştı Henri-Lévy’yle. Ben daha önce soL Portal’da, Arap Baharı denilen süreç boyunca defalarca haber yapıldığında tanışmıştım.

Zaten böyledir, bizim yerel medyanın pek ilgisini çekmeyen ama emperyalizmin planlarını yürürlüğe sokarken çokça faydalandığı isimleri genelde sol basın yazar, tanıtır. Sol basın iyidir, kişilerin sicilini ortaya sermek konusunda.

Ama Erdoğan konuşunca, yazık, Yeni Şafak da aynısını yapmaya kalkışmış.

“SİnSİ planların adamı” diye başlık atmışlar. Sicili kabarıkmış. Misal “Libya’nın Fransız uçaklarınca bombalanmasına da övgüler yağdırmış.” Sanki Türkiye ortak değildi bombalamaya!

Misal “Suriyeli Kürt gruplarla ilişkisini hiç kesmemiş.” Sanki Türkiye kesti! AKP de Henri-Lévy de Suriyeli Kürtleri devlete karşı savaşa ikna etmeye çalışıyor.

Hafızamız yok sanıyorlar. Yazmıyorlar, desteksiz atıyorlar.

Bu arada da işlerine gelmeyeni saklamak zorunda kalıyorlar.

Henri-Lévy’nin Suriye konusunda düşündüklerini, AKP’ye övgülerini yazamıyorlar. Adam “Suriye’ye yapılacak bir dış müdahale, Libya’dakinden daha başarılı geçecektir çünkü, burada Türkiye’nin oynayacağı rol söz konusudur ve Arap Birliği de Beşar Esad rejiminden kurtulmakta kararlıdır” diyordu yahu, sicile bakarken göremediniz mi?

Ellerinden bu geliyor.