Solcu gazeteciler göreve

Gelin dün medyamızdaki tabloya bir bakalım.

Akşam gazetesi, manşetinde Alaattin Çakıcı’nın gizli kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil’in “kara para” davasında Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın da hapis cezası aldığını yazdı.

Hürriyet’in manşetinde, yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ağzından, Cemaat kastedilerek bir “çete”nin tüm bir şehri usulsüz dinlediği iddiası vardı.
Milliyet’in manşetinde, İstanbul İl Özel İdaresi’nin yurtdışından getirtip Emniyet’e teslim ettiği uçan dinleme cihazının kayıp olduğu yazıldı.

Sabah’ta hem Mehmet Ali Şahin’in, Gülen Cemaati’nin Yargıtay’a bakan imamının bir dosyayı nasıl karar verileceğini sormak için Pensilvanya’ya gönderdiği iddiası vardı, hem de Cemaat’in Emniyet imamının, 17 Aralık operasyonundan bir gün önce Zaman gazetesini ziyaret edip 2 saat görüştüğü iddiası.

Emniyet imamının Zaman gazetesini ziyareti iddiası, Takvim gazetesinin de manşetiydi. İki gazetenin de bu iddiayı fotoğraflarla desteklemiş olması dikkat çekti.

Yeni Şafak, 17 Aralık operasyonunun Emniyet Müdürlüğü’nde hiçbir resmi kaydının olmadığını öne sürdü. Habere göre Emniyet’teki ekip, bilgileri özenle gizlemiş, diğer polislere göstermemişti.

soL, Cumhuriyet, Aydınlık ve Taraf, Yasin el Kadı’nın yasaklı dönemdeki Türkiye ziyaretlerinin fotoğraflarını yayımladı.

***

Kısacası, iktidar bloğu parçalanınca, 90’lı yıllara benzer şekilde çok fazla kirli iş ifşa edilmeye başlandı.

Tüm sol gazeteler bu fırsatı değerlendirmeli, akıllı davranıp operasyonel niyetlere kurban gitmeden, ortaya saçılan pisliği anlatıp halkı bilinçlendirme ve öfkesini bileme görevini hakkıyla yerine getirmeli.

Fırsat bu fırsat!