Siz 2 yılı bir çıkarın hele

Köşe yazılarından bahsederken halk arasında yapılan bir geyiktir, yazıya “Başbakan’la gece yarısı geldik Brüksel’e. Soğuk ve yağışlı bir hava karşıladı bizi” gibi cümlelerle başlamak.

Abdülkadir Selvi, artık bu cümlelerle başlamaktan büyük keyif alıyor. Bir süredir, MİT’in sözcüsü olmuş durumda.

Brüksel yolunda, Erdoğan’la tır meselesini konuşmuşlar.

“Bir devlet kendi operasyonlarını deşifre eder mi? Bu operasyonların Cenevre-2 ile irtibatı var mı?” diye soruyor.

AKP cephesinin bu tır konusundaki yanıtları insanı hayattan soğutacak cinsten. “Devlet yasadışı iş yapar mı” diye sormak aklının ucundan geçmiyor örneğin. Öbürkü çıkıyor, “Dış politika yanlışsa halk sandıkta hesabını sorar, bunun dışında hiçbir şeye karışılmaz” diyor, karşısındaki gazeteci, “iyi de arkadaş, halk sizin Suriye’de ne halt karıştırdığınızı bilme hakkına sahip değilse nasıl karar verecek” diye sormuyor.

Selvi, “Mülteci akınını önlemek için Suriye’nin içinde bölgeler oluşturulması ve buralara yardım edilmesi kararı alınmış. Bu karar kapsamında 2011 yılı Nisan ayından bu yana Suriye’ye yüzlerce tır gitmiş ve 200 milyon dolar harcanmış” itirafında bulunmuş.

Mülteci akını, Anayasa’ya aykırı biçimde komşu ülkede savaşan gruplara silah vermekle önlenir mi sorusu yok!

“Eğer Türkiye, Suriye içinde kendine yakın gruplarla bu önlemleri almazsa. 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye girmek zorunda kalabilir” diye tehdit etmiş bir de…

Zor girersiniz. Siz 2 yılı bir çıkarın hele…