NTV’de çalışmak

Herhalde şu günlerde bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.

Yıllarca “en iyi haber kanalı” olarak hava atan NTV’nin rejisinde öyle şeyler oluyor ki, kendine gazeteciyim deyip orada duran insanın ya kafayı sıyırması, ya işi bırakıp çıkması gerek.

Biliyorsunuz, Ulaştırma Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekilliğinden ve bakanlıktan istifa açıklamasını NTV’ye telefonla bağlanarak yapmıştı. Bu arada da bombayı patlatmıştı: Tüm talimatları Erdoğan verdi, asıl o istifa etmeli!

Günün haberiydi bu. NTV apar topar Bayraktar’la vedalaştı, bağlantıyı sonlandırdı, sonra da Erdoğan’ın kendi bakanı tarafından istifaya davet edilmesini uzun süre duyuramadı. Günün haberi kucağın düşünce, pimi çekilmiş bomba muamelesi yaptılar.

Dün…

Zekeriya Öz yazılı açıklama yaptı, “Operasyondan sonra Erdoğan bana iki kişi gönderdi, tehdit etti, kabul etmeyince ‘Çok zarar göreceksin’ dedi” açıklaması yaptı. Yine günün bombası.

NTV, haberi saatler boyu Öz’ün “Dubai iddialarını yalanlaması” olarak geçti. İlk verdikleri haberde, Erdoğan’ın kendisini tehdit ettiği açıklamasından tek kelimeyle bile bahsedilmedi.

İnanılır gibi değil. Bunun adı da haber kanalı!

Dalga geçmek için değil, ciddi ciddi söylüyorum: Yarın bir gün Erdoğan NTV’yi arasa, “Çok bunaldım, istifa ediyorum” açıklaması yapsa, NTV “Başbakan: Çok bunaldım” diye haber yapar, istifa ettiğini duyurmaz…