Nasıl gazeteci olunmaz?

Yorumsuz, Bianet’ten Atlas Sibel Arslan’ın haberini sizlerle paylaşıyorum. İşte böyle gazeteci olunmaz:

Sabah Gazetesi Karabük Muhabiri Ali Faik Atay konuk olduğu derste verdiği bir örnek nedeniyle öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

3 Aralık günü Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nde Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı dersine konuk olan Atay, derste haber değer etmenlerini tartışırken geçen yıllarda Safranbolu’da Koreli turiste tecavüze kalkışan birinin haber konusu olmasını eleştirdi.

Eleştirisini böyle haberlerin turizmi olumsuz etkileyeceği görüşüne dayandıran Atay, öğrencilerin tepkisi üzerine: “Ben mi tecavüz ettim arkadaşlar, ben erkeklikten istifa ederim tecavüze kalkışsam” diyerek yanıt verdi.

Dersi terk eden kadın öğrenciler, Atay’ın bahsi geçen tecavüz haberini yapan muhabiri Safranbolu turizmine zarar vermekle suçladığını söylediler.
Atay’a tepki gösteren kadın öğrenciler şöyle konuştu: “Ali Faik Atay, bize gazetecilik dersi vermeye geldi, fakat kendisi sınıfta kaldı. Koreli turiste tecavüz etmeye kalkışan birinin haber olmasını eleştirirken, yaşanan gerçeği bir yana bırakıp turizm ekonomisini savundu. Bu haberi yapan muhabirin, yaptığı haberle 40 lira aldığını fakat Safranbolu’ya gelecek olan turistleri kaçırdığını ve Safranbolu’ya zarar ettirdiğini söyledi.”
Kadın öğrenciler, Atay’ın “tecavüz konusunda kentin çıkarları göz önünde olacaksa haber yapılmamalı” dediğini söylediler.