Hangisi daha tehlikeli?

Sabah gazetesinin ayarsız yandaşlarından Sevilay Yükselir sormuş dün bu soruyu: Hangisi daha tehlikeli?
AKP mi, Cemaat mi?
Yükselir, 17 Aralık operasyonundan önce, köşesinde “Gülen Cemaati ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan kavgada ben Başbakan’ın yanındayım” diye ilan etmişti.
Bazı okurları “hâlâ böyle mi düşünüyorsunuz?” diye sormuş. “Evet” diyor Sevilay Yükselir, “Ve hatta daha daha ileri gidip aynen şu notu dikkatinize sunuyorum ‘Değil 3 bakanın oğlu! Şu süreçte 25 bakanın oğlunun adı geçse de yolsuzluk soruşturmalarınd a ben bu Başbakan’ın yanındayım arkadaş!”
Sebep?
“Çünkü ahmak değilim! Son operasyondan önce de... O operasyonda da... Muhtemel olacak operasyonlarda da bunları yapanların hedefinin aslında yolsuzlukları filan ortaya çıkarmak değil, Başbakan’ı kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırıp elinden iktidarı almak ve sonrasında da ülkemin siyasetini boyundurukları altında oldukları dış mihrakların istediği biçimde dizayn etmek olduğunu görüyorum.”
Ardından kendi kendine ekliyor, diyelim ki şüpheliler hakkaten yolsuzluk haltını yemişler diyor, soruyor: “Pekiiii... O operasyonu yapan savcı ve polis 5 yıl evvel başlayan ve 6 ay önce tamamlanan soruşturmayı neden hemen devreye sokmadılar? Neden sakladılar o 3 dosyayı çekmecelerinde?”
Şimdi kendinize sorun: Hangisi daha tehlikeli?
Hepsi cebini doldurmakla meşgul kişilerden oluşan bir hükümet mi?
Suçları ancak çıkarları örselenince ortaya çıkaran cemaat mi?
Yoksa yukarıdaki satırları yazacak kadar düşen medyanın hali mi?
Hangisi revadır bize bunların, sorarım size…