Fehmi Koru, Mehmet Barlas’ı yendi

Geçenlerde Mehmet Barlas, Erdoğan’ın “kızlı-erkekli ev” çıkışını yorumladığı bir televizyon programında, “Böyle zırvaya ben bile bahane bulamam” dediği bir fıkrayla çaresizce yanıt veriyordu ya…

Kaybetti.

Çünkü AKP’nin eteklerinde dolananlar arasında, böyle bir zırvaya bile bahane bulabilecek, hatta bahane ne kelime, hem bu zırvayı açıklayıp hem de önümüzdeki 2-3 yılda AKP’ye karşı gelebilecek her türlü eleştiriyi baştan boşa düşürebilecek şeyler yazan isimler var.

Misal, Fehmi Koru.

Dün “Taha Kıvanç” ismiyle yazdığı komplo teorisini, hayranlığımı gizlemeksizin paylaşıyorum. Eminim siz de şapka çıkaracaksınız.

Tayyip Bey’in ilk elde ters gelen, şaşırtan, ‘Bu da söylenir mi yahu?’ dedirten türden açıklamaları, genellikle birilerinin olağanüstü yollara başvurma hazırlığı yaptıkları zaman dilimine denk düşüyor.

“Kamuoyunu tartıştırırken girişimleri boşa çıkartacak tedbirler alıyordu Tayyip Bey...

“Dostum, ‘Öyle diyorum ama, artık iyi saatte olsunlar faal değil şimdiki çıkışın sebebi ne ola?’ merakındaydı...

“Meraklı dostuma, ‘Gözlerini dışarıya çevir’ cevabını verdim.

“Türkiye iç siyaseti son zamanlarda dışarının olağanüstü ilgisini çekiyor. Yerel seçim, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra genel seçim yapılacak ve bunların her biri ülkemiz için hayati önemde. Gidişi farklı yöne çevirmek, ya siyasetle ya da medyayla olabiliyor artık tabii ikisi bir arada olduğunda etkisi daha fazlalaşıyor.

“Dışarıdan ilgilenenler Ak Parti oylarının yüzde 50’lik köpüğünün alınması, mümkün olduğu kadar aşağıya çekilmesi, olabilirse İstanbul ve Ankara belediyelerini kaybetmesi beklentisindeler... Müdahaleleri olabilir mi? Bana olabilir geliyor...”