Fehmi Koru, Burkina Faso medyasını anlattı

Star’daki köşesinde, Mısır’da yaşanan katliamlardan bahsettikten sonra şöyle diyor Fehmi Koru: “Bizim medyada köşeleri tutanlar arasında, konuya o insanlar açısından yaklaşıp gözlerini kan bürümüş darbeciler için iki çift olumsuz lâf eden neredeyse hiç yok…”

“Neredeyse hiç yok”muş!

Fehmi Koru nerenin gazetelerini okuyor, Burkina Faso’nun mu? Daha geçen gün 10 gazete birden bizim Padişah’ın ağzından çıkan 5 kelimeyi aynen manşetine koyup “kınamadı” mı darbeyi?

Ama yok, en sevdikleri oyun bu. Hep mağdurlar, hep güçsüzler.

Hatırlayın, Padişah’ın kendisi ne diyordu geçen hafta? “Gezi olaylarını saatlerce canlı veren, manşetten veren Batı medyası Mısır’daki vahşeti görmüyor.”

Tam bir uydurma. Erdoğan’ın o konuşmayı yaptığı gün manşetinde Mısır’ı vermeyen Amerikan, İngiliz gazetesi neredeyse yoktu. Ama umurlarında mı? Nasılsa kontrol eden yok.

Fehmi Koru’nun bu bahsi açması, Cengiz Çandar’ın Mısır’da ordudan yana tavır almasını eleştirmek için. Aynı yazısında bir de şöyle diyor: “Bizde gazetelerin köşeleri, ileri yaştakiler açısından geçmişte ‘sol’ örgütler içerisinde yer almışlar, genç görüntülüler açısından da onların el verdikleri tarafından işgal ediliyor.”

Sizinkiler “milli görüş” gömleğini çıkarıp yenilikçi gömleğini giyince oluyor ama, bizden dönenlerin döneklikleri sürekli yüzlerine vuruluyor.

Vurulsun, itirazımız olmaz. Bizimle ilişkilerini keseli çok oldu onların. Tepe tepe kullanın.

Ama medyada “dönekler”in dönemi kapanalı birkaç yıl olmadı mı Fehmi Koru?

Sen her sabah hangi ülkenin gazetelerini okuyorsun?