Fatih Altaylı ‘yırtmış’ mı oldu?

Biliyorsunuz, bundan böyle “Alo Fatih” lakaplı Fatih Saraç, telefonda Habertürk gazetesinin başındaki Fatih Altaylı’yla konuşuyor. Bir şirkete anket yaptırmışlar, sonuçlar tam istedikleri gibi çıkmamış, BDP’nin oyunu biraz artırmayı konuşuyorlar.

Altaylı telefonda “Biraz MHP’den biraz kararsızlardan alırım BDP’ye aktarırım, manipülasyon yapayım” diyor. Ses kaydı da düştü.

Altaylı savunmasında iki şey söylüyor:

1. Kayıtta oynama var, montaj var.
2. Ben o anketi aynen yayımladım.

Şimdi…

Birincisi, “kayıtta montaj var” sözü, tam olarak laf olsun torba dolsun cinsinden… Yukarıdaki sözlerin ötesinde berisinde başka cümleler olsa ne yazar, olmasa ne yazar? “Manipülasyon yapayım” diyor yahu, ötesi var mı?

İkincisi, anketi aynen yayımladığını nereden bileceğiz? Anket şirketi Konsensüs, senelerdir Habertürk’e çalışıyor, aralarında para ilişkisi var. Altaylı’nın sözüne niye güvenelim?

Üçüncüsü, “Açın bakın, anketin sonuçlarıyla oynamadım” diyor ama, anketin veriliş biçimi, telefon konuşmasındaki endişeyle tamamen paralel.
BDP’nin puanını, “çözüm süreci umut veriyor” propagandası yapmak için yükseltmek istiyorlar. Habere attıkları başlık: “Süreç CHP’yi bozdu”. Bu başlık bile o konuşmanın öyle geçtiğine dair kuvvetli bir delil.

Dördüncüsüyse, benim bir sorum.

Ey Fatih Altaylı,

Sen, gazetenin yazı işleri toplantısında, “Bu gazetenin sahibi Turgay Ciner ama bu gazete aslında Başbakan Erdoğan’ındır” dedin mi, demedin mi?

“Adam ol” da açıkla bakalım.

Yalnız dikkat et, toplantıda çok kişi vardı.