Ergun Babahan haklıymış!

Üç yıl önce Ergun Babahan şöyle yazıyordu:

“Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye siyasetinde hiç kimsenin sahip olamadığı bir güce sahip. (…) Hedefi refaha kavuşmuş ve huzurlu bir Türkiye. (…) AK Parti içindeki farklı sesler yanlış değerlendirmeye sevk etmemeli çünkü bu parti son kertede hep lideri etrafında kenetlenmeye hazır. Hele bu lider 10-15 yıllık bir iktidar vizyonu veriyorsa.”

10-15 yıllık iktidar vizyonu veren Erdoğan, n’eylerse güzel eyler demeye getiriyordu Ergun Babahan.

Arada talihsizliklere kurban gitti, fanatik olduğundan Fenerbahçe kupayı kaçırınca “Bu kupa Amerika’ya girsin” diye tweet attı, Cemaat alındı, Today’s Zaman’dan kovuldu, “Gitsin yazacaktım yanlış tuşa bastım” diye savundu filan… Ama büyük darbe aldı.

Şimdilerde T24’te yazıyor. Son yazısından alıntılıyorum:

“Gazeteler yazamıyor diye gittim baktım, Etiler’de inşaat yapan müteahhitlerle görüştüm. Tartışılan Polis Okulu arazisi İçişleri Bakanlığı A.Ş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle belediyeye devredilmiş. Belediye düzenlediği yeni imar planında alışveriş merkezi, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin vermiş. Savcılığın engellenen operasyonuna dayanak yapılan ve gazetelere sızan soruşturma/ihbar dosyasındaki yazılanlar doğru ise, herkesin gözünün olduğu, metrekaresine bugünkü koşullarda 30 bin dolar değer biçilen (yani toplamı 900 milyon dolar) arazi, sessiz sedasız bir şirkete 460 milyon dolara satılmış. Türkçesi, alıcı şirkete daha satış işleminde 500 milyon dolar kazandırılmış.”

Eee, adamda 10-15 yıllık vizyon var diyordu, haksız mıymış Babahan? Adam ailesini 10-15 yıl doyuracak işler yapmış işte.