Diyelim ki 
Gülencileri ayıkladınız...

Basitçe bir siyasi parti, bir de “karanlık odak” bir cemaatin ittifakı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Kusura bakmayın, çok yanılıyorsunuz!

Hadi bana güvenmiyorsunuz, müttefiklere de mi inanmıyorsunuz?

Bakın Yeni Şafak’ta Ergün Yıldırım’ın “Cemaatlerin AK Parti ittifakı” yazısına:

“AK Parti siyasetiyle bütünleşen dini cemaatler, Gülen hareketini bu bütünlüğe yönelen bir tehdit olarak algılamaktadırlar.

“Onların nazarında AK Parti iktidarı İslam’la barışık, cemaatlerin çalışmalarına (demokratikleşme ve kalkınma hamleleriyle) destek veren ve devletle uyumlu çalışan bir siyasettir.

“[AKP] Onlara yeniden kendi varlıklarıyla faaliyetlerini sürdürme, kendilerini temsil etme ve devlete katılma yollarını açmıştır.

“[AKP’ye destek bildirilerini] yayınlayanlar neredeyse Türkiye’nin bütün dindarlık bloğunu temsil ediyorlar. İçinde hem klasik hem de modern dini yapıları taşıyorlar. Menzil, Erenköy, Risale-i Nur, Süleyman Efendi, İsmail Ağa gibi otantik yapılar yanında çeşitli vakıf ve derneklerle temsil edilen İslamcılar ve Milli Görüşçüler de yer almaktadır. Bu özellikleriyle Türkiye İslamlılığının oldukça geniş bir ittifakını anlatıyor. Dindarlar koalisyonunu temsil ediyor.

“Her şeyden önce bu cemaatler, tarikatlar ve İslamcı gruplar önemli ölçüde Ak Parti’nin en temel koalisyon tabanını temsil ediyorlar.”

Hadi Gülencileri ayıkladınız…

Kalanını ne yapacaksınız?