Böyle kudurdu yobaz

1.
Erdoğan, “kızlı-erkekli evler” açıklamasını, malum, Kızılcahamam’da AKP kadrolarına konuştuğu sırada yaptı. Ertesi gün Zaman’da haber oldu.

Bence basına yansıyacağını düşünmüyordu. Zira AKP, ilk günkü tepkilerde, üzerinde çalışılmış bir saldırı izlenimi vermedi. Ama Erdoğan bu… Saldırının arkasında durdu, vites büyüttü.

Yalnız, arada bir mesele kaynadı.

Zaman’ın haberini alelacele “yalanlayan” AKP’ci gazeteci tayfası, ne oldu şimdi? Unutulmasını bekliyorsunuz, değil mi?

2.
Eylül ayında soL, Erdoğan’ın velilere “Öğrencileriniz din derslerini seçsin” demesini “Böyle buyurdu yobaz” manşetiyle duyurunca Ahmet Hakan falan gibileri, soL’u yobazlıkla suçlamıştı, hatırlıyor musunuz?

Şimdi, bu son yaşananlardan sonra soL “Böyle kudurdu yobaz” manşeti atsa, gıklarını çıkarabilecekler mi sizce?

3.
Boğaziçi Köprüsü’nü saatlerce trafiğe kapatıp Tiger Woods denilen golfçüye atış yaptırılmasına tepki gösteren vatandaşın videosunu izlediniz mi?

Vatandaş arabasını durdurup yol kenarındaki kameraya koşuyor, “Böyle bir şey için köprü nasıl kapatılır! Lanet olsun Tiger Woods’a. Böyle reklam mı olur” diyor.

Tam o sırada aslında trafiğin hiç de tıkanmadığını anlatmaya çalışan muhabirin ilk tepkisi, “Ama önceden duyurulmuştu” oluyor.

Kafaya bakın. Hükümete canlı yayında laf söylenmesin diye, “önceden duyurulduğu” sürece her şeyin haklı olacağını argüman diye vatandaşa söyleyen muhabirler…

Zaten stüdyo da pat diye canlı yayını kesip destek oldu muhabire.

Lanet olsun… Tiger Woods’a…