‘Andımız cart curt” diyeceğinize...

Hiç “ne yani, andımız kaldırılmasın mı” demeyin... Derdim o değil.

Bakın. Liberaller sürekli tekrarlıyor, değil mi? Tek adam döneminin baskıcı ortamının yansıması olan andımız, okul törenleri vs... Hatta dün Star’da Eser Karakaş’ın yazdığı gibi, hemen kaldırılması gereken tevhid-i tedrisat...

Sürekli bunları geveleyen liberaller, şu günlerde her sabah kimin fotoğrafının altından geçip “gazetecilik” yapıyor, biliyor musunuz?

AKP’ci liberalleri toplayan Türkiye gazetesinin patronu Nuh Albayrak, Zaman’dan Nuriye Akman’a konuşuyor. “Hükümet bülteni değiliz biz” dedikten hemen sonraki diyalog şöyle:

“N. Akman: Gazeteye girer girmez sizi üç büyük fotoğraf karşılıyor. Bir tanesi kurucunuz rahmetli Enver Ören. Bu çok doğal. Ama diğer ikisi şaşırtıyor. Birisi Turgut Özal, diğeri Tayyip Erdoğan. Kocaman iki duvar resmi. Bu fotoğraflar ne kadar zamandır var ve kaldırmayı düşünüyor musunuz?

N. Albayrak: Yok, ben koydum onları. Her iki isim de Türkiye için, Türk milleti için çok önemli sembol isimler. Onların fotoğrafını koymaktan onur duyarız.

N. Akman: Ama hiçbir gazetede böyle bir şey olmaz.

N. Albayrak: Biz farklıyız her zaman. Buradan hareketle hala bunlar hükümet yanlısı diyorsanız, hükümet yanlısı olmamız gereken yerde oluruz. Niye olmayalım ki.”

Her sabah Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan resimlerinin altından girdikleri binada “tarafsız gazetecilik” yapan, “andımız kaldırılsın” zart zurt diyen liberaller...

Eminim bazıları o resmin altında geçerken hafiften gülümseyerek selam çakıyordur!