DOSYA | Sinan Ateş olayı: Bir cinayetin anatomisi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 1,5 yılın ardından başladı... soL tüm ayrıntılarıyla cinayetin anatomisini çıkarıyor.

Haber Merkezi

Lisedeyken Bursa Ülkü Ocakları’na üye olmuş ve 16 yaşında getirildiği lise başkanlığı görevini iki yıl boyunca sürdürmüştü.

Çeşitli görevlerden sonra 2005 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, 2019’da ise Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı…

Göreve getirilmesinin yıldönümünden kısa bir süre sonra ise aynı kısalıkta bir açıklama:

“Görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.”

İstifanın ardından ortaya çeşitli iddialar atıldı. Hizipçiydi, “FETÖ”cüydü, Devlet Bahçeli ameliyat masasındayken o koltuk hesapları yapıyordu, yükselişinden dolayı önü kesildi…

Sürecin sonunda Ankara’nın bir sokağında beş kurşunla öldürüldü.

MHP'nin kurucusu ve eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş ne demişti? "Bu davadan döneni vurun! Ben dönersem beni de vurun..."

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da görülmeye başlandı. Sinan Ateş kimdi? Öldürülmesine giden süreçte neler yaşandı? 

Sinan Ateş'in ölümüne giden süreç: İddialar, saldırılar ve 5 kurşun

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da görülecek. Sinan Ateş kimdi? Öldürülmesine giden süreçte neler yaşandı? 

Cinayete ilişkin neler biliyoruz?

Parti yöneticileri kabul etmese de MHP'nin tam ortasında durduğu bu siyasi cinayetin tüm detaylarının su yüzüne çıkması pek olası görünmüyor.

İddia makamı iddianamede neleri unuttu?

Tam 16 ayda hazırlanan iddianame, içerdiklerinden çok içermedikleriyle konuşuldu. Cinayetin şifresi de iddianamede yer almayanlarda. Peki onlar neler?

Siyasi cinayetin siyasi sonuçları ne olacak?

MHP, Sinan Ateş cinayetiyle bağını ya inkar etti ya da sessizliğe büründü. Meclis muhalefetiyse davanın MHP'nin sonunu getirebileceğini ima ediyor. Bu ihtimal önümüzdeki günlerde test edilecek.

MHP’nin Sinan Ateş savunması başladı: İfadeler değişti, hayali kişi uyduruldu, amaç partiyi aklamak

Ve yargılama 1 Temmuz'da görülen duruşmayla başladı... "Organize” ifadelerle tüm sanıklar MHP'yi kurtarmaya çalışan savunmayı bir ağızdan okudu. “Ayağına sıkacaktık, biz öldürmedik, tek muhatap Çep.."

Sinan Ateş davasında ikinci günün en 'önemli' sorusu: 'MHP’yle ne alaka abi?'

Tansiyonun yüksek olduğu ikinci günde savunma, "MHP’yle ne alaka abi?" noktasındaydı. Sözlerin sahibi MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi sanık Ufuk Köktürk. İşte yaşananlar...