Tuğçe Tatari'nin kitabına cezaevi yasağı

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nin idaresi, Tuğçe Tatari'nin "Anneanne Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim" ve Faruk Balıkçı ile Ruhi Karadağ'ın birlikte hazırladığı "Yaralı Yonca" kitaplarının "Örgüt propagandası" yapıldığı iddiasıyla cezaevine girişini yasakladı.

DİHA'nın haberine göre, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi idaresi, Tuğçe Tatari'nin Kürt sorununa ilişkin Kandil'de PKK gerillaları ile yaptığı röportaj ve fotoğrafların yer aldığı "Anneanne Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim" ile Faruk Balıkçı ve Ruhi Karadağ'ın çözüm sürecine dair PKK gerillaları ile yaptığı röportajlardan derlenen "Suskunlar/konuşuyor-Yaralı Yonca Nefel a Birîndar" isimli kitabının cezaevine girişini yasakladı. Cezaevi idaresi, her 2 kitapta yer alan fotoğraf ve yazıları "Örgüt propagandası" ve "Suç ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla mahpuslara vermezken, mahpusların İnfaz Hakimliği'ne yasağın kaldırılması amacıyla yaptığı başvuru ise reddedildi. 

Yasak kararını değerlendiren Tatari, "Okuma alışkanlıkları olmadığı için sadece kitapların içeriğine bakıp öyle bakıyorlar. Okusalar konunun muhatabı olanlara propaganda yapamayacağımı göreceklerdir" dedi.