Davutoğlu: Yeni Türkiye Sözleşmesi’ni kelimesi kelimesine ben yazdım

TRT’de canlı yayında konuşan Başbakan Davutoğlu, AKP’nin “Yeni Türkiye Sözleşmesi’ni kelimesi kelimesine ben yazdım” dedi.

Haber Merkezi

Başbakan Davutoğlu, TRT’de canlı yayında konuşuyor. Partisinin “Yeni Türkiye Sözleşmesi”ni kelimesi kelimesine kendisinin yazdığını söyleyen Davutoğlu, bu sözleşmeyi diğer partilere de gönderdiklerini, onlardan da Türkiye vizyonlarını açıklamalarını istediklerini ama yanıt alamadıklarını söyledi.

“İtiraz edilmeyecek bir metin yazmaya karar verdim. Türkün, Kürdün, solcunun sağcının, ateistin, kim olursa olsun itiraz etmeyeceği bir metin yazdım”  diyen Davutoğlu, “Yeni Türkiye Sözleşmesi” başlıklı belgeyi “çekirdek metin, tabir caizse ruh” diye tanımladı.

'GÖZ ARDI EDİLDİ'

Türkiye'de ilk defa bir siyasi parti liderinin kendi kaleminden çıkmış bir sözleşme paylaştığını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'deki aydınlar ve yazarlar bunu görmezden geldi" diye sitem etti. Davutoğlu, "zamanında İdris Küçükömer'in yazdıkları da göz ardı edilmişti" dedi.

 “Kelimesi kelimesine ben yazdım” dediği Sözleşme’nin soyut ifadeler içerdiği eleştirilerine de “bu kaçınılmaz” yanıtını veren Davutoğlu, Sözleşmesi'ne şu cümleyle başlıyor: “Her siyasal düşünce ve düzen, insana hitap etmek ve belli bir mekana ve zamana dayanmak zorundadır.”