'Bu milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz'in AVM projesi kriz yaratmaya devam ediyor

"Milletin a... koyacağız" sözleriyle gündeme gelen Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Mavi Bahçe AVM kriz olmaya devam ediyor.

17-25 Aralık operasyonları sırasında ortaya çıkan ses kayıtları ve "Milletin a... koyacağız" sözleriyle gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat’ın Mavişehir’de inşa ettiği Mavi Bahçe AVM krize neden olmaya devam ediyor. Sonsöz' ün haberine göre, Projeye Valilik tarafından cumartesi ve pazar günleri dahil 24 saat çalışma izni verilmiş, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından "çevrede hayat var" şerhine rağmen karar oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Meslek odaları, yerel yönetim, bölge halkı ve çeşitli derneklerin tepkisini çeken izin sonrası bu kez de planlarla ilgili bir değişiklik yaşandı.

PAZARYERİ VE MEYDAN KURBAN MI EDİLİYOR?
Konuyla ilgili olarak Facebook sayfasından bir açıklama yapan Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, projede kamuya ayrılması gereken meydan, pazaryeri ve yeşil alanların "uçtuğunu" belirterek şunları söyledi: “İmar planında önce kamuya ayrılması gereken pazaryeri ve meydan uçtu. Yeşil alanlar AVM’nin arka caddesi oldu. Yeşil alan AVM’nin ortasına alınarak, 4 adet de (güya) üst geçit ile bağlantı verildi. 10 metre olan çekme mesafesi kısaltılarak, 3 parsel birleştirildi ve Mavi Bahçe dev bir AVM oldu”

PROJEYE YENİ DAVALAR YOLDA
İzmir kamuoyu tarafından büyük tepki toplayan projeye çok sayıda dava açılmış durumda.  Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, alanla ilgili hem meslek odalarının hem de diğer hak sahipleri ile sivil toplum kuruluşlarının açtıkları davalar devam ediyor. Yargıdan projeyle ilgili birkaç yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına rağmen inşaat sürüyor. Son gelişmelerin ardından yerel idare de harekete geçti. Karşıyaka Belediyesi projeye dava açmaya hazırlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin de benzer bir girişimde bulunacağı bildirildi.