'Bu milletin a... koyacağız' sözlerine dava açtı, tazminat kazandı: O parayla tuvalet yaptıracak

17 Aralık yolsuzluk operasyonu tapelerinde 'bu milletin a... koyacağız' diyen AKP'li Mehmet Cengiz, kendisine açılan dava sonucu 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

İnternete düşen yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken Mehmet Cengiz hakkında dava açan eski AKP'li vekil Süleyman Sarıbaş tazminat kazandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Sarıbaş, internette yer alan ses kayıtlarında millete küfür ettiği gerekçesiyle Mehmet Cengiz’e 10 bin TL manevi tazminat davası açtı.

İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın ilk durulmasında ses kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşmasında bilirkişi raporunu taraflara tebliğ eden mahkeme davanın kısmen reddi ve kısmen kabulüne karar vererek iş adamı Mehmet Cengiz’in 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Herkesin bu kararı gösterip dava açabileceğini belirten avukat Sarıbaş, "76 milyon vatandaşın hepsine hakaret edilmiştir. Milletin verdiği vergilerle ihaleler alacaksın, havuzlara para yatıracaksın. Sonra millete verip veriştireceksin. Böyle şey olmaz” dedi.

PARAYLA KÖYÜNDE TUVALET YAPTIRACAK
Kazandığı 8 bin lira tazminat ile çok kötü durumda olan memleketi Malatya Hekimhan Kocaözü köyünün camiisindeki tuvaleti yaptıracağını belirten Sarıbaş, "Böylesinin parasını bu paranın içine etsinler diye o tür yerlere harcamak lazım. Çok tesadüf oldu. Dün mimar gelmiş, caminin tuvalet ve abdest yeri için projeyi önüme koymuştu. Bugün de karar çıktı. Paranın gideceği yer belli oldu" dedi.