'Milletin a... koyacağız' diyen Cengiz: Aptal mıyım?

Mehmet Cengiz, 17 Aralık tapelerinde yer alan sözleri hakkında konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu BaşkanıMehmet Cengiz tapelerde yer alan “Bu milletin a.ına koyacağız” sözleri için, “Ben ülkemin her köşesinde iş yapıyorum. Toplam çalışan sayımız 30 bini aşıyor. Milletime küfredecek kadar aptal mıyım?” dedi.

Hürriyet gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar’a konuşan Mehmet Cengiz, 17-25 Aralık tapelerinde yer alan sözleri hakkında konuştu. Munyar’ın “Milletime küfredecek kadar aptal mıyım” başlığıyla yayımlanan (21 Aralık 2014) yazısının ilgili bölümü şöyle:

APTAL MIYIM?

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'le cuma günü Samsun ve Kastamonu Küre'yi kapsayan bakır madeni, zenginleştirme ve işleme tesisleri turu yaptık.

Tur sırasında 17 ve 25 Aralık 2013 operasyonları çerçevesinde yayınlanan "tape"leri de konuştuk.

Cengiz'e öncelikle "Milletin ..... koyacağız" cümlesini sordum:

Tapeler ortaya çıkınca çok düşündüm. Öncelikle, "Ses benim mi?" dedim. Sonra o cümleyi hangi saikle kurdum diye düşündüm. Çünkü, iki kişi arasındaki telefon görüşmesi özel de olsa, yayınlanıp, kamuoyuna mal olunca o cümle üzerime yapıştı kaldı.

-Günlük hayatta, sohbetlerinizde çok küfür eder misiniz?

-İyi birşey değil ama maalesef lugatımızda var.

Yeniden "tape"lere döndü:

- O tapeleri hazırlayan polisler bile, yakışıksız cümlede geçen "millet" kelimesi için, "Bu kelimeyle rakiplerini kastediyor" diye özel not düşmüşler. Ben ülkemin her köşesinde iş yapıyorum. Toplam çalışan sayımız 30 bini aşıyor. Milletime küfredecek kadar aptal mıyım?