Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Şeref ve namus yoksunu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a hitaben, 'Devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı terörist diye hangi şerefsizler hapse attılar. Kalkmış bana şereften namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez. Her türlü desteği verdiler' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın grup toplantısında söylediği sözlere, "Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez" yanıtını verdi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

"17 Aralık 2017'de grup toplantısında Man Adası belgelerini açıklamıştım. Sahte diyorlardı. Recep Bey'e sormuştum, kaçtı cevap vermedi, sonra 'tamamı sahte' dedi. Benim adım Recep Bey değil. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Sen herkesin oyuncağı ve maşası olursun biz kimsenin oyuncağı ve maşası olmayız. 5 Aralık'ta 'İlgili siyasi parti liderinin belge diye salladığı sahte kağıt' diyor. Verdik savcılığa. Savcı dedi ki belgeler aynı, bize verilen belgelerle MASAK'ın araştırdığı belgeler aynıdır. Ben şimdi Recep Beye soruyorum; İstifa edecek misin? Namusun şerefin haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmazsın. Sahte diyordun. Seni destekleyen herkes sahte diyordu. Hiç birisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. 1 sterline hangi şirketi sattın? Şerefin varsa cevap verirsin. Otur adam gibi cevap ver kaçak güreşme. Tabii kandırılıyor memleketi bu hale getiriyor ama memleketin bir de ekonomisi var.

'GENELKURMAY BAŞKANI'NI HANGİ ŞEREFSİZLER HAPSE ATTI?'

Son 13 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandı. Ordu, Ergenekon, Balyoz operasyonlarını kim yaptı? FETÖ'nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı terörist diye hangi şerefsizler hapse attılar. Kalkmış bana şereften namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez. Her türlü desteği verdiler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 komutan istifa etmek zorunda kaldı.

Neymiş Recep Bey kahramanmış. Ne kahramanı? Kendi toprağında IŞİD'in desteği ile kaçan korkaktır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le işbirliği mi yaptın, yoksa korktun mu? Gözlerinden öperek söylüyorum, sen IŞİD'den mi korktun, yoksa işbirliği mi yaptın?"