Hatay Müftüsü'ne CHP'den sert tepki: Çocuklarımızdan uzak durun

9-15 yaş arasındaki çocukların evlendirilebileceğini savunan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'na CHP’den tepki geldi.

Haber Merkezi

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Narlıca Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde velilere yönelik verdiği konferansta, İslam'a göre, çocukların anne ve babaları üzerinde bazı hakları olduğunu kaydederek, bunlardan birinin de çocuğun ergenlik çağına eriştiğinde babası tarafından evlendirilmesi olduğunu, 9-15 yaş arasında evlendirilebileceğini savundu. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ana okullarında kız çocuklarına şeriat eğitimi verilmesinin, birtakım tarikat okullarında çocuklara evlilik provası yaptırılmasının ve müftülere nikah yetkisinin verilmesinin tesadüf olmadığını, bilinçli ve organize edilmiş çağdışı anlayışın bir ürünü olduğunu ifade etti.

CHP’li Zeynep Altıok yaptığı açıklamada “Çocuk istismarında Dünya üçüncüsü olan ülkede, çocuk istismarı ve kız çocuklarının evlendirilmesi anlayışıyla mücadele etmesi gereken bir kamu görevlisinin bu açıklamaları hem anayasamıza hem de uluslararası sözleşmelere aykırıdır.  Çünkü söylenenler insanlık suçudur, insan hakkı ihlalidir. Çocuklarımızdan uzak durun!” dedi.