Evlerinde öldürülen çiftin mücadele ettiği mermer ocakları kapatıldı

Antalya'da evlerinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu'nun mücadele ettiği mermer ocakları kapatıldı.

Antalya'nın Finike ilçesinde geçen mayıs ayında evlerinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu'nun kapatılması için çabaladığı mermer ocakları kapatıldı.

Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Koruma Derneği'nin (TORAÇDER) şikayeti üzerine izni iptal edildiği halde faaliyetini sürdüren bir mermer ocağı, BİMER'e yapılan şikayetle kapatıldı.

TORAÇDER'den yapılan açıklamada, “Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin başlattığı bu kutsal mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye için olumlu bir örneği Finikelilerle yaratmakta kararlıyız. Ardıç, katran, çam ve sedir ağaçlarını, çevreyi ve ormanı korumaya devam edeceğiz. Ayrıca bu olay yetkili ve görevli makamların takip edilmesi gereken ÇED sürecini takip etmediklerini ve belgenin bir formaliteden ibaret olduğunu göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

Finike'de mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve aynı yaştaki eşi Aysin Büyüknohutçu, Turunçova Mahallesi Asarönü Mevkii Kızılcık Yaylası'nda "Ali Babanın Çiftliği" olarak adlandırdığı 2 katlı evinde geçen 9 Mayıs günü saat 20.30 sıralarında av tüfeğiyle öldürülmüştü.