Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bunda yalan dolan her şey var

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "O zat bulunduğu makamın adamı değil. Bunda yalan dolan her şey var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün söylediği sözler kendisine hatırlatıldığında, ''O zat bulunduğu makamın adamı değil. Kasetle partinin başına geldi, kaset olmasaydı o makama gelemezdi'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

"Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil, bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için çırak bile olamadı demiştim. Gerçekten daha çırak bile olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor. Ama geçen gün dedim zaten, siyasi sapık dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim, partimizin kuruluşundan beri dava arkadaşımdır. Onun değerlerini yargılamaya bu zatın ne ilmi, ne yaşamı el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var, eğer o kaset olayı olmasaydı o makama da gelemezdi."

"Sayın Baykal'ın yanından çıktıktan sonra, siz gazeteciler sorduğunda 'hayır adaylığı düşünmüyorum' dedi. Ertesi gün aday oldu. Bunda yalan dolan her şey var. Akşam başka sabah başka böyle bir tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyaseti korusun diyorum, CHP'yi de korusun diyorum. CHP'ye gönül vermiş hanım kardeşlerimin, kadınlara karşı olan bu hakareti aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Buna da üzgünüm."

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA

"Terör bulaşanlar da dahil. Bunun hukukta 3 ya da 4 versiyonu var. Bunlardan en ağır olanı budur. Bunlar T.C vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar zaten vatansızlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek lazım. T.C vatandaşlığında Türkiye'ye ihanet olamaz. Bunlar ihanet içerisindedirler. İhanet içerisinde olanların da vatandaşlık vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum."