Mecidiyeköy’de 3H dışında herkes vardı

Mecidiyeköy’de TKP’nin ardından, ‘İşten Atmak Yasaklansın Platformu’ ve Türkiye Gençlik Birliği de ayrı ayrı birer açıklama yaptı.

‘İşten Atmak Yasaklansın Platformu’ da TEKEL işçilerini protesto girişimine karşı yanıt amaçlı bir basın açıklamasını Mecidiyeköy TEKEL önünde yaptı. Açıklamada, AKP iktidarının sermaye sınıfının emrindeki tüm hükümetler gibi işçilere daha fazla bedel ödetmeye çalıştığı vurgulanarak, neo liberalizmin kelinin göründüğü vurgulandı.

Açıklamada AKP hükümetinin, TEKEL işçilerine dayattığı 4-C’ye karşı işçilerin haklı bir mücadele yürüttükleri belirtilerek, “İki aya yakın zamandır direnişlerini sürdüren TEKEL işçileri, hükümetin tüm tehditlerine, polis baskısına ve sert hava koşullarına rağmen güvenceli iş ve insanca yaşam talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlılar. Bizler onların kazanımının sadece kendi haklarının veya özelleştirme mağduru işçilerin haklarının kazanımı olmadığını çok iyi biliyoruz” dendi.

‘Liberaller akıl ve izandan uzak açıklamalar yapıyor’
‘TEKEL işçisinin direnişi bizim direnişimizdir’ vurgusu yapılan basın açıklamasında, “Bu direniş AKP hükümetinin ve neo liberal saçmalıkların savunucularının tüylerini diken diken etmektedir. İşte bu nedenle her renk ve türden liberal, bu direnişin karşısında hep bir ağızdan akıl ve izandan uzak açıklamalar yapmaktadır” ifadeleri yer aldı.

AKP hükümetinin, işçi sınıfının yükselen mücadelesini kuşatmak için elinden geleni ardına koymadığı kaydedilen açıklamanın sonunda, TEKEL işçilerine dönük her türlü saldırının boşa çıkacağı belirtildi.

‘İşten Atmak Yasaklansın Platformu’nda, Petrol-İş, Tek-Gıda-İş, Kristal-İş, Deri-İş, Hava-İş, Birleşik Metal İş, Genel Maden-İş, Selüloz-İş, Teksif, Ekmek ve Özgürlük Dergisi, SODAP, DİP Girişimi, İKP, ÖDP, DBH, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Batis, Ürün Sosyalist Dergi yer alıyor.

Öte yandan, ‘İşten Atmak Yasaklansın Platformu’nun ardından, Türkiye Gençlik Birliği de (TGB) bir basın açıklaması yaptı.

(soL – Haber Merkezi)