Yeni bir Cumhuriyet için 29 Ekim'de Kadıköy'de!

29 Ekim'de Kadıköy'de "Yeni bir cumhuriyet için buluşuyoruz. Türkiye AKP'ye boyun eğmiyor" sloganıyla miting yapılacak.

29 Ekim Salı günü İstanbul Kadıköy'de düzenlenecek miting için Facebook üzerinden yapılan çağrıda, "29 Ekim'de karanlığa teslim olmayan tüm yurttaşlar olarak Kadıköy'de toplanıyor, BOYUN EĞME'yeceğimizi gösteriyoruz" denildi.

Boyun eğmeyenlerin buluşması için yapılan çağrı şöyle:

Yeni bir cumhuriyet için buluşuyoruz"
TÜRKİYE AKP'YE BOYUN EĞMİYOR

Türkiye buraya ağalar ve imamlar istedi diye Köy Enstitüleri'ni kapatan, cemaat şeflerine komünizmle mücadele dernekleri kurdurup ilerici gençlerin üzerine salan, üniversite kapılarında türbanlı genç kızlarla laiklik oyunları oynayıp, üniversite kürsülerini gericilerle dolduran, “demokrasi rayından çıktı, tekrar rayına koymak lazım” deyip tarikatlara, cemaatlere yol açan, ülkenin bağımsızlığını NATO bayrakları altında kutlayıp, kendi yurdunda Amerikan kontrgerillasının cirit atmasına eyvallah diyen cumhuriyetçilerinin ikiyüzlülüğü ile geldi.

Demek ki memleketi gericiliğin ele geçirmemesi için gerçekten ileri gitmek gerekiyormuş.

Demek ki, en güzel evlatlarını asan, işkence tezgahlarında yok eden, halk iradesini paranın sultanlığına teslim eden, insanların dil ve kültürüne yasak koyan, emeğe ve sola düşman bir cumhuriyet, cumhuriyet olarak kalamıyormuş.

Cumhuriyet’i yıktılar!

Varsın yıksınlar, yenisini kurarız!

Türkiye, padişahlık özentilerine, şeyhülislam bozuntularına, takunyalı Amerikancılara, bilim düşmanlarına bırakılmayacak kadar değerlidir. Bu ülkenin halkı için değerlidir. Komşu halklar için değerlidir. İnsanlık için değerlidir.

Ve Türkiye, AKP’nin biçtiği deli gömleğine sığmayacak kadar büyük ve güzeldir. Bu Türkiye'ye Cumhuriyet, eşitliğin, özgürlüğün simgesi olan, emekçi halkın eseri ve egemenliğinde bir Cumhuriyet yakışır.

Bu kararlılıkla 29 Ekim'de karanlığa teslim olmayan tüm yurttaşlar olarak Kadıköy'de toplanıyor, BOYUN EĞME'yeceğimizi gösteriyoruz.

29 Ekim Kadıköy çağrısının Facebook sayfasına ulaşmak için:

https://www.facebook.com/29EkimKadikoy