Yeni Akit yazarı gazetecileri, vekilleri hedef gösterdi!

Tetikçiliğiyle, hedef göstermeleriyle, yalan ve iftiralarıyla hayli sabıkası kabarık olan Yeni Akit gazetesi bir provokasyona daha imza attı. Akit yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü köşe yazısında gazetecileri, yazarları, milletvekillerini isim vererek hedef gösterdi.

Yaptığı provokatif haberlerle milletvekillerini, yazarları, sanatçıları, gazetecileri ve toplumun aydın kesimini hedef göstermeyi iş edinen ve gazetecilik etiğini çoktan yitiren Yeni Akit, bu kez yazarı Ali Karahasanoğlu’nun yazısıyla tetikçiliğe hizmet eden misyonunu temsil etti.

Karahasanoğlu, bugün yayınlanan “Şehidlerimizin katili sadece PKK’mı” başlıklı yazısında BDP milletvekillerini, akademisyenleri, gazetecileri isim isim hedef gösterdi!

Gazeteciler, yazarlar, vekiller hedef gösterildi!
Şemdinli’de hayatını kaybeden 8 asker üzerinden, “Bu cinayetlerde, aramızda dolaşan sözde sivil gazetecilerin, düşünürlerin, yazarların hiç katkısı yok mu?” şeklinde provokasyon yapan Karahasanoğlu’nun suç niteliği bulunan yazısında sarfettiği cümlelerden bazıları:

"Milliyet'ten Hasan Cemal için, 'Bu vahşi saldırıda hiçbir moral desteği yoktur' deme imkanınınız var mı? Teröristbaşı Apo için 'Önderimiz' diyen Aysel Tuğluk'lar, Ahmet Türk'ler, Gülten Kışanak'lar, Sabahat Tuncel'lerle halay çeken Ahmet Hakan'ların, onlarla masada oturup eğlenen Büşra Ersanlı'ların hiç günahı yok mudur? İki dilli örnek ülke: Galler” diyerek, Apo'nun avukatı Kerim Yıldız'ın öncülüğünde geziler düzenleyen Ali Bayramoğlu'ların, Ahmet İnsel'lerin, Mithat Sancar'ların, bu asker cenazelerinde, hiç sorumluluğu yok mudur?"

"Şemdinli, Kamışlı'ya selam duruyor diye başlık attığı yazısı ile, adeta Türkiye'nin Suriye'ye dönmesini arzuluyormuşcasına, halkı isyana tahrik eden Orhan Alkaya'ların, bu asker şehadetlerinde hiçbir günahı yok mudur? Nuray Mert'in, “Tarihin hangi noktasında, dünyanın neresinde isyan edenler kusursuz bir yoldan gittiler, isyan ettiklerinin önüne dört dörtlük toplum tasarımları sundular, karşılarındakileri böylece ikna edip evlerine döndüler?” diye yazarak, teröristlerin askerleri katletmesine adeta onay veren yazısının, o hain cinayetlerde hiç mi payı yok?"

"Başbakan'ı aklınca sıkıştırmaya kalkanlar..."
Karahasanoğlu hızını alamamış olacak ki AKP MkYK üyesi Ayşe Böhürler'in Erdoğan’a, “Şemdinli’de pek çok ölüm olduğu iddia ediliyor” sözlerini de hedef alıyor. “Genel başkanına sorular soranların hiç kusuru yok mu?” diyen AKP vekilini de yazan Akit yazarının, “Erdoğan’ı aklamak” için vekilleri, gazetecileri, yazarları hedef gösterdiği ise şu sözlerinden anlaşılıyor:

“Bunların manyetik alanına girerek, “Şemdinli'de neler oluyor” diyerek, Başbakan'ı aklınca sıkıştırmaya kalkışan, Şemdinli'de durup dururken, sanki halka bir operasyon düzenlenmiş gibi örgütün ağzı ile kendi genel başkanına sorular soranların, hiç kusuru yok mu?”

(soL - Haber Merkezi)