Halkın yol isyanı

İzmit'te, Umuttepe'ye açılan yol için yapılan çalışma, kentsel dönüşüm mağduru Erenler-Cedit mahalleleri halkını isyan noktasına getirdi.

soL (KOCAELİ) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bekirpaşa Santral mevkiinden başlayan ve Erenler-Cedit Mahaleleri'nden geçip Umuttepe'ye uzanan yol çalışması sıkıntı yaratıyor. Tepkilerini yolu trafiğe kapatıp dile getiren halk, yol çalışması yüzünden her gün toz içinde kaldıklarını belirterek, "Yaz sıcağında pencere açamıyoruz, balkona çamaşır asamıyoruz. Toz içinde yaşamaktan bıktık. Bu yol yüzünden çocuklarımız büyük tehlike altında" dedi.

Sorun çözülmezse yolu yine kesecekler
Halk, Belediye Başkanı ile görüşene kadar bölgeden ayrılmayacağını söylerken, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen bir tanker yolu sulayarak toz çıkmasını engelledi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne sorunu çözmek için birden fazla başvuru yaptıklarını ancak kendileriyle hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini öne süren halk, bir hafta içinde sorunun çözülmemesi halinde yolu yeniden trafiğe kapatacaklarını duyurdu. Olay yerine gelen polis, ikna yöntemiyle yolu trafiğe açtı.