Suriye’deki El Kaidecilerden Alevilere şarkılı tehdit: ‘Buraya sizi boğazlamaya geldik’

Suriyeli muhalifler arasında El Kaideci çeteler Alevi düşmanlıklarını bu kez bir şarkıyla dile getirdiler. Bin Ladin’e övgülerin de yer aldığı şarkıda, Alevilere “buraya sizi boğazlamaya geldik” deniyor.

Suriyeli muhaliflerin Batı ve işbirlikçileri tarafından "özgürlük ve demokrasi savaşçıları" olarak çizilen portresi, şimdiye kadar birçok olayla yıprandı. Vahşice işlenen çok sayıda cinayetin sorumlusu olarak öne çıkan gruplar arasında El Kaide bağlantılı silahlı çeteler başı çekiyor. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte savaşan bu çetelerin rolü, ya hasır altı edilerek ya da etkinlikleri önemsizleştirilerek saklanmaya çalışılıyor.

Buna karşın, El Kaide bağlantılı çetelerin hedefinin Suriye’de "özgürlük ve demokrasiyi" sağlamak değil, koyu bir şeriat düzeni tesis etmek olduğunu gösteren haberler, Batı basınının bütün çabalarına rağmen kamuoyundan gizlenemiyor. Daha önce de kamuoyuna yansımış olan Nusayri-Alevi düşmanlığı ise, ÖSO ve El Kaide bağlantılı çetelerin en iyi bilinen özelliklerinden.

27 Ekim 2012 tarihinde Suriye’de İdlib’e bağlı olan Banaş’ta düzenledikleri bir kutlamada hep beraber şarkılar söyleyen El Nusra Cephesi adlı El Kaideci grup, Nusayrilere yönelik düşmanca duygularını bir kez daha dile getirdi. El Nusra Cephesi üyelerinin söyledikleri şarkının sözlerinde Bin Ladin’e övgüler düzülürken, Nusayrilere yönelik olarak da “buraya sizi boğazlamaya geldik” deniyor.

Suriye’ye demokrasi, özgürlük ve modernlik getirecekleri söylenen ve Suudi Arabistan, Katar, Türkiye gibi ülkelerce desteklenen bu silahlı çetelerin, Usame Bin Ladin’i liderleri olarak selamladıkları, 11 Eylül saldırılarını kutladıkları ve Nusayri-Alevi vatandaşları tehdit ettikleri şarkı, aşağıdaki videodan izlenebilir.

(soL - Haber Merkezi)