Karzai Taliban’dan destek istedi

Taliban’la savaşta başarısızlığa uğrayınca barış çağrılarına başlayan Afganistan lideri Karzai, Taliban ve diğer muhaliflere Ağustos ayındaki seçimlere destek olmaları çağrısında bulundu.

soL (DIŞ HABELER) Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taliban'a 20 Ağustos'ta yapılacak milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullanma çağrısı yaptı. Karzai, önceki gün düzenlediği basın toplantısında "Taliban'daki kardeşlerimizin ve çeşitli nedenlerle muhalefette yer alan tüm Afganların seçimler için kayıt yaptırmasını ve savaşa son vermesini istiyorum" dedi.

Karzai daha önce de birçok defa Taliban'a uzlaşma çağrısı yapmış, ancak Taliban liderleri bu çağrıları reddetmişti. Karzai'nin seçim sonucunda yeniden devlet başkanı olmasına kesin gözüyle bakılırken, yönetimin ve işgal güçlerinin halka seçimlere katılmama çağrısı yapan Taliban'ın seçimleri engellemek için saldırlar düzenlemesinden endişelendiği belirtiliyor.

ABD ve diğer askeri güçler, 2001'deki işgalin ardından yeniden güç kazanan ve saldırılarını arttıran Taliban'ın seçimlere yönelik olası eylemlerine karşı milyonlarca dolar harcadı.