Referandum kararı onaylandı

IKBY meclisi, referandum kararını oy çokluğuyla kabul etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde yer alan parlementosu iki yıl aradan sonra ilk kez yapılan oturumla faaliyete geçti. IKBY Parlamentosu, 25 Eylül'de bağımsızlık referandumunun yapılmasını 65 oy ile onayladı.

Rudaw'ın haberine göre, Parlamento Hukuk Komisyonu Başkanı Vala Ferid tarafından okunan ve oylamada kabul edilen 5 madde şöyle:

-Yüksek Seçim ve Referandum Komitesi’nin 25 Eylül’de Kürdistan Bölgesi ve tartışmalı bölgelerde yapılacak olan bağımsızlık referandumunun hazırlık sürecinin tamamlaması.

-Yüksek Seçim ve Referandum Komitesi ile ilgili tüm taraflar, referandum sürecinin başarıyla sonuçlanması için gerekli tüm hazırlıkları onayladı.

-Yüksek Seçim ve Referandum Komitesi, Kürdistan Parlamentosu’nun 1992 ve 2014 yılı seçim yasalarına göre referandum kararı almıştır.

-Kürdistan halkının kaderini tayin etmesi ile tüm hakları ilgilendiren hazırlık ve kararların Kürdistan Parlamentosu’nda çözülmesi. Yüksek Seçim ve Referandum Komitesi ise ilgili tüm taraflarla işbirliği yapacaktır.

-Yukarda söz edilen maddeler, 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan referanduma ilişkindir.