Barzani’den bombardıman açıklaması: Elimden geleni yaptım

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Türk uçaklarının Kuzey Irak’ı bombalaması konusunda “üzüntü” duyduğunu söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, TSK’ya bağlı savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki PKK mevzilerini bombalaması konusunda yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaların tırmanmaması için bugüne kadar elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bugün Ahmet Davtuoğlu’yla telefon görüşmesi yaptığı belirtilen Barzani, TSK’nın PKK mevzilerine yönelik bombardımanından ötürü üzüntü duyduğunu söyledi.

IKBY yönetiminden yapılan açıklamada Barzani’nin, “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur. Bundan dolayı Kürdistan Bölgesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur” sözlerine yer verildi. Barzani’nin “mevcut gerginliğin ortadan kaldırılması için elinden geleni yapacağını” söylediği kaydedildi.