Hamdolsun "yasal" tesis yok

Uludağ’a yapılan tüm yatırımların kaçak olduğunu belirten Ağaoğlu, kendisinin de 10 milyon dolarlık kaçak bir inşaat yaptığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Uludağ'da yapılan bütün otellerin, kamu kuruluşlarının kaçak olduğunu belirten, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1988 yılında satın aldığı oteline bu yıl 10 milyon dolara yeni bölümler eklediğini, bu bölümlerin de ruhsatının ve izninin olmadığını açıkladı.

Uludağ'da planlamanın olmadığını, kamu binalarının bile kaçak ve izinsiz olduğunu belirten Ağaoğlu, atık suların da tamamen doğaya bırakıldığını ve bu suların Bursa'ya gittiğini kaydetti.

Türkiye'de kış turizminin gelişmesinde Uludağ'ın önemli payının olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, "Bu planlamalar yapılmadığı için, Uludağ'ın gerçek kapasitesinin yüzde 80'i bugün boş duruyor" dedi.

Turizme önümüzdeki 3-4 yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım planladığını dile getiren, "İstanbul'da ve Bodrum'da 5'er otel yapmayı planlıyoruz. Yatırım planlarımızda herhangi bir gecikme olmayacak" açıklaması yapan Ağaoğlu, son olarak bu yıl 10 milyon dolarlık kaçak bir inşaat yaptığını da beyan etti.

Ağaoğlu, Uludağ'da yabancı işletmelerin olmaması gerektiğini söyleyerek, "Ben milliyetçi bir insanım. O nedenle yabancı bir grubun böyle bir şey yapmasını istemem. Kendi markamıza da yatırım yapmaya çalışıyoruz ve iyi bir yere geldiğimiz kanaatindeyim. Ama bizim yaptığımızın üstüne bir şey koyacağına inanırsak, bunu da yapabiliriz" dedi.

Başbakan Erdoğan'la yola devam
Uludağ'da gazetecilerle bir araya gelen Ağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludağ'ın yeniden yapılandırılarak "Davos" gibi ünlü bir turizm merkezi haline getirilmesi amacıyla geçen hafta üç bakana talimat vermesini değerlendirerek, "Daha önce de üç bakana görev verilmişti ancak yapılan protokollerde bakanların imzaları olmasına rağmen hiçbir aksiyona geçilmedi. Dileğim, bu defa Başbakan'ın sözü yerde kalmasın ve Uludağ'a sahip çıkılsın" dedi.