CHP uzlaşma komisyonuna katılmıyor

CHP, Anayasa dahil dört başlıktaki yasa değişiklikleri için Meclis Başkanı Toptan tarafından kurulması önerilen uzlaşı komisyonuna temsilci göndermeyeceğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk'te katıldığı programda, Anayasa değişikliği için Köksal Toptan'ın önerisiyle her partiden iki temsilcinin katılımıyla oluşturulması düşünülen uzlaşma komisyonuna temsilci göndermeyeceklerini söyledi. AKP'nin uzlaşma konusunda samimi olmadığını düşündüklerini ifade eden Baykal, Anayasa değişikliği için kurulacak komisyona katılamama gerekçesi olarak, devam eden DTP ile ilgili kapatma davasını ve AKP hakkındaki kapatma davasında kararın gerekçesinin henüz açıklanmamış olmasını gösterdi.

"AKP emrivaki yapıyor"
Meclis Başkanı Toptan'ın uzlaşma komisyonu önerisini emrivaki olarak değerlendiren Baykal "bizim hiçbir bilgimiz yok. Bir emrivaki gibi. Günün birinde mektup aldık. Bu konuda bir zemin yoklanır, bir temas sağlanır. Böyle bir şey olmadı" dedi.

MHP ise geçtiğimiz hafta dört ayrı komisyon için ikişer isim belirlediğini bildirmişti. DTP de öneriye sıcak baktıkları ve parti organlarında yapılacak değerlendirmelerden sonra komisyonlar için isim bildireceklerini açıklamıştı.