Çete lideri: Soruları cemaatten aldım

KPSS skandalında medya, cemaat bağlantısını görmezden geliyor, cemaat medyası ise “Kopyacılar çete” diyerek soruları satan çeteyi öne çıkarıyordu. Bu defa, çetenin lideri konuştu: Soruları cemaatten aldım.

KPSS’de kopya çekilmesi, giderek son yılların en büyük skandallarından birisi haline dönüşüyor. Soruların yüzlerce, belki binlerce kişiye KPSS öncesi ulaştırıldığı kanıtlandı. Milyonlarca gencin açıkça geleceğiyle oynandı. Sadece bu seneki KPSS değil, geçen senelerdeki birçok sınavda kopya çekilmiş olduğuna dair önemli emareler bulundu. Soruları sızdıran ve dağıtan gücün Fethullah Gülen cemaati olduğuna dair ciddi olgular ortaya çıktı, soruları dağıtan genç bunu itiraf etti.

Tüm bunlara rağmen, halen sınav sorularının çalınmasıyla cemaat arasındaki bağlantı ülkenin gündemine oturtulmuyor, yetkili makamlarca araştırılmıyor. Medya, konuya çok temkinli yaklaşıyor, cemaatin adını anmak istemiyor. Cemaat basını ise, önce reddettiği kopya gerçeğini, şimdilerde başka bir yöne yöneltmeye çalışıyor.

Güvendikleri dağlara kar yağdı
KPSS’de bir çetenin soruları önceden ele geçirerek sattığı belirlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Cemaat medyası, sürekli bu çeteyi işaret ederek, suçun bu çeteye ait, adi bir suç olduğu izlenimini güçlendirmeye çalışıyordu.

Ancak bu çetenin lideri olmakla suçlanan ve Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Okulu'nda öğretim görevlisi olan O.A.U., savcılığa verdiği ifadede “Soruları cemaatten aldım” dedi.

İfadesinde, geçtiğimiz yıl yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını da kendisinin iptal ettirdiğini itiraf eden O.A.U., sınav sorularının cemaate yakın kişilerden sızdırıldığını anlattı.

O.A.U., ifadesinde "Polis Meslek Yüksek Okulları öğrenci adaylığının iptalini sağladığım yönündeki suçlama kısmen doğrudur. Ancak soruları çalan ben değilim. Cemaatten aldım. Kadirli'li olan bir hemşerim cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söyledi. Ben de cemaatle içli dışlı olan akrabam Ö.L.E'ye söyledim. Soruları aldı ve bana faksladı" diye konuştu.

Polis önceden uyarılmış
Bugün ortaya çıkan bir başka gerçek ise, sınavdan 2 gün önce Ağrı’dan yapılan bir ihbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, valilikler aracılığıyla tüm il emniyet müdürlüklerini 9 Temmuz'da sınav konusunda uyardığı oldu.

10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sınavından önce 8 Temmuz'da Ağrı'dan gelen bir telefon ihbarında, sınava girecek olan bazı adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağı, bunun da tüm ülke genelinde bir organizasyon olduğunun emniyete bildirildiği öğrenildi. Ancak uyarı hiçbir işe yaramadı.

Çete soruşturmasında ifade veren diğer bir kişi, daha önce çok sayıda sınava girerek başarısız olduğunu belirten bir zanlı’nın sözleri de çalınan soruların ne kadar yayıldığını gözler önüne serdi: “M.D. isimli arkadaşıma rica ettim, internet ortamına sızdırılan soruları alarak bana tüyolar verdi. Telefonla söyledi, bunun suç olabileceğini bilmiyordum.”

(soL - Haber Merkezi)