AKP İl Başkanı hakkında yakalama emri

Batman Emniyet Müdürlüğü, "kamu ihalelerini kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirdikleri" gerekçesiyle, 14 kişiyi gözaltına aldı ve aralarında AKP Batman İl Başkanı Ömer El'in de bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama emri çıkarttı.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Batman İl Başkanı Ömer El hakkından, "Batman'daki kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerini kendi çıkarı doğrultusunda yönlendirdiği" gerekçesi ile yakalama emri çıkartıldı. Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bir süredir bazı kamu görevlilerinin telefonunu mahkeme izni ile dinlediği ve dün gece "Zıpkın" adını verdiği bir baskın ile 14 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 14 zanlıdan 7'si "İhaleye fesat karıştırarak, haksız yere kazanç sağlamak" suçundan tutuklanırken aralarından AKP Batman İl Başkanı Ömer El'in de bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama emri çıkartıldı. Yapılan baskınlarda zanlıların ev ve işyerlerinde, kalem şeklinde 1 tabanca, ruhsatsız tabanca, kuru sıkmadan bozma 2 tabanca, 6 şarjör, 161 mermi, 9 milimetre çapında 20 gaz fişeği, kalem tabancaya ait 15 fişek, 2 senet, 1 senet fotokopisi, kaşe ve firmalara ait fiyat teklif mektupları ele geçirildi.

Malatya'da bulunan AKP İl Başkanı Ömer El, DHA muhabirlerine kendisini arayıp, zor durumda olan bir kişinin yardım istediğini bu kişi ile telefon görüşmesini yaptığını söyledi. El, "Arandığımı Cumhuriyet Savcılığı'ndan öğrendim. Pazartesi günü Batman'a giderek Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vereceğim" dedi.