3. Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Sempozyumu tamamlandı

Hacettepe'de gerçekleşen iki günlük toplantıya Türkiye ve yurtdışından yüz yirmi araştırmacı katıldı

bilimsoL

Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Derneği'nin düzenlediği toplantılara 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve 2015'de ODTÜ evsahipliği yapmıştı.

Bu yıl Hacettepe Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı toplantının çağrılı konuşmacıları Rusya ve ABD'de çalışan evrimsel genetikçi Alexey Kondrashov, Londra'dan popülasyon genetikçisi Matteo Fumagalli ve Stokholm Üniversitesi'nden antik DNA uzmanı Anders Götherström oldu. 

31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Toplantıda Türkiye dışından Ukrayna, Gürcistan, İtalya, Fransa, Almanya, ABD gibi ülkelerde çalışan araştırmacılar da yer aldı.

İki günlük sempozyumda 27 araştırmacı ekoloji ve evrimsel biyoloji alanlarında güncel çalışmalarının sonuçlarını sözlü olarak sundu; ayrıca 39 poster sunumu yapıldı. 

Konuşma ve poster sunumlarında filocoğrafya (canlı soylarının coğrafi dağılımlarının tarihsel sebeplerinin araştırılması), koruma biyolojisi, iklim modellemeleri ve antik DNA analizleri gibi konular öne çıktı.

Toplantıyı takiben yine Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Derneği ve Hacettepe Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Dr. Matteo Fumagalli ve Dr. İsmail Sağlam'ın organize ettikleri, popülasyon genombilimi alanında bir çalıştay gerçekleşecek.