Ubuntu, ABD hükümetinde

ABD Federal Hükümeti tercihini popüler bir GNU/Linux sürümü olan Ubuntu'dan yana kullandı.

ABD Federal Hükümeti'ne hizmet veren Autonomic Resources şirketi, sivil, istihbarat ve savunma bakanlığı hizmetlerinde bir Gnu/Linux sürümü olan Ubuntu işletim sistemini tercih etti. 2001 yılından beri ilgili birimlere hizmet veren şirket, güvenli, özgür ve düşük maliyetli olması dolayısıyla Ubuntu işletim sisteminde karar kıldı.

ABD Federal Hükümeti'nin Ubuntu tercihinde, Ubuntu'nun 'Bulut hesaplaması' (cloud computing) alanında en çok tercih edilen platform olmasına bağlanıyor. Bulut hesaplama, internet üzerinden erişilebilen, dağıtık olan, istemci ihtiyaçlarına göre kolayca yeniden şekillendirilebilen bir bilişim hizmeti sağlama yaklaşımı. Kullanıcıların gerçek bilgisayarlarla değil büyük bir işlemci, hafıza ve disk kapasitesi üzerine kurulmuş sanal işletim sistemleriyle etkileşime girdiği bu yapıda, sistemleri idame ettirme masrafı, servis sağlayan şirketlere ve uzmanlara ihtiyacın azalmasıyla birlikte ciddi oranlarda düşüyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hükümet bu şekilde bilişim altyapısı harcamalarında yüzde 85 oranında tasarruf yapacak.

Ubuntu için destek hizmetlerini, bu popüler işletim sistemi projesinin arkasındaki şirket olarak bilinen Canonical verecek.