TEKEL işçisi bir suç makinesidir

TEKEL işçisi suçludur... Hükümetin “mağdur”u ve “mazlum”u büyük bir maharetle oynamaya devam ettiği, açılım üzerine açılım patlattığı bir sırada Erdoğan ve arkadaşlarını ait oldukları dünyaya, zalimlerin, zenginlerin, arsızların dünyasına postalayıverdiği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... AKP’nin “bu halk çabuk unutur” felsefesiyle, bir-iki günlük can sıkıcı gündemlerin hemen ardından yeni bir atak yapma hakkını elinden alan, uzun süreli bir direnişe imza attığı için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... CHP ve MHP eksenli muhalefetin bütün fiyakasını bozup, onları “ayak takımı”ndan yana açıklamalar yapmaya zorladığı, siyasetin korunaklı Meclis binasını terk edip soğuk Ankara sokaklarına taşınmasına neden olduğu için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Türk-İş yönetiminin AKP ile al gülüm-ver gülüm sendikacılığına taş koyduğu, onu hükümet nezdinde kendi işçisine söz geçiremeyen iktidarsız bir konfederasyon durumuna düşürdüğü ve “genel grev” gibi bir başlığı toplantı gündemlerine soktuğu için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Şimdiye kadar birçok kez emekçinin iyi niyetine, saflığına hitap eden ayak oyunlarını açığa çıkardığı, ağza çalınmaya kalkılan bir parmak balı elinin tersiyle itiverdiği, kafa kafaya verip yeni kandırmacalar üreten sendika bürokrasisi ile hükümet memurlarının asabını bozduğu için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Sağcı ve liberal politikaları “sol” adına pazarlamaya kalkan bir ekibin en kıdemli temsilcilerinden birinin ağzına “sol sınıf eksenli politikaları terk etmeli” sözünü tıkıverdiği, işçi sınıfını pas geçerek solculuk oynayacaklarını sananları fena halde madara ettiği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Konfederasyonlar arası rekabetin yol açtığı muazzam kirlenmeyi, onların birleşik bir işçi hareketinin yaratılmasınından ne denli korktuğunu ortaya çıkardığı için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Bir ucunda askerin, diğer ucunda sivil otoritenin yer aldığı bir gerilimin üzerini bir ölçüde olsa da örtüp, memleketin içine itildiği girdaptan tek çıkış yolunu gösterdiği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Kendisine “bu solculardan, komünistlerden uzak durun, onlar sizi tahrik eder” diyen kafasızlara “bizi bir tek siz tahrik ediyorsunuz, onlar bizim dostumuz” derken, zerre tereddüt etmediği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... “Bu ülkeden bir b.. olmaz, bu halk için mücadele etmeye değer mi” vaazını vere vere karşı limanlara demir atan çok bilmiş aydıncıkları rahatsız ettiği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Kürt kimliği üzerinden kurgulanan bir uluslararası stratejiyi, “öteki” edebiyatına yaslanan bir siyaset kültürünü, bunlara karşı konumlanarak meşruiyet alanını genişletmeye çalışan Türkçü, faşizan yapılanmaları bir ay boyunca kuşatıp büyük ölçüde hareketsizleştirdiği için suçludur.

TEKEL işçisi suçludur... Gündemi değiştirdiği, bir büyük konfederasyonumuzun aylardır hesabını yaptığı “barış mitingi”ni geriye attığı, halkların kardeşliğinin sınıf ekseninde bir güzel ve hızlı bir biçimde örüleceğini kanıtladığı için suçludur.

TEKEL işçisi bir suç makinesidir!

Sayın savcı ve hâkimler suçu ve suçluyu övüyor, övmek ne kelime, yüceltiyorum.