Son yazı

soL Portal, izlenen, okunan, bazı açılardan referans alınan bir yayın haline geldi. Yayıncılık envanterinde habercilik pek olmayan bir siyasi hareketi haber üretmeye zorladı. Okur katkısını örgütlü kılan kanallar açmayı başardı, dostlarının "düzeltme hakkı"nı kullanmasına izin verdi. Kritik başlıkların neredeyse hepsinde "aykırı" olmak durumunda kaldı, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yansıtırken "siyah ördek" olmaktan bir türlü kurtulamazken onurunu kurtarmayı becerdi. Zaman zaman yanlış denemelere kalkışsa da, sürekli arayış içinde oldu.

En büyük sorunuysa istikrarsızlığıydı… Temponun düştüğü günler, haftalar okurdan "ne oldu size" serzenişi yağdı durdu. Yeni açılan bir bölümün daha ilk ayında hareketsizliğe mahkum edildiği, falanca köşenin durup dururken sessiziliğe gömüldüğü anlar, kimse farkında değildi ama birbirimizi yiyorduk soL'un mutfağında...

Bir yayında istikrarsızlık yönetsel boşlukların ürünüdür.

soL Portal belki siyasi ataklık, doğrultu ve cüret açısından sınıfı geçti ama eldeki kaynakların seferber edilmesi, geliştirilmesi ve uygun kanallarda değerlendirilmesi açısından kötü yönetildi.

Bugüne kadar soL'un Genel Yayın Yönetmeni sıfatını taşıyan biri olarak "kötü yönetim"in sorumluluğundan kaçacak değilim. Yalnızca gazetecilik yapsaydım daha iyisi elbette mümkündü. Ne ki, burada her birimiz siyasi görev ve sorumluluklarla hareket ediyoruz, bunları bire indirmek, daraltmak henüz mümkün olmuyor.

Şimdi bir kongre sürecinde, kolektif mücadelemizde bir kez daha yeniden konumlanıyor, yeni hedefler doğrultusunda misyon üstleniyoruz.

İyi bir şey bu, kurumsallaşma arayışı rehavete dönüşmeyecek, uzmanlaşma ufuk daralmasına yol açmayacak, süreklilik kastlaşma anlamına gelmeyecekse, belli aralıklarla rotasyona başvurulacak.

Alper Birdal'a kolay gelsin diyorum!

Her anlamda…

Genç, sürekli gelişen, kişilikli ve kolay ikna olmayan, tehlikeli sulara dalmak konusunda fazlasıyla cesur bir ekiple çalışacağı için…

Kül yutmayan, daha saniyesinde müdahale eden, "bu size yakıştı mı dostlar" uyarısıyla insanı mahçup duruma düşüren soL okurunun nefesini 24 saat hissedeceği için…

Heyecan veren, kolaycılıktan uzak duran, üretken, yaratıcı ve de başımızı belaya sokmayı nöbete bindiren sevgili yazarlarımızla baş başa kalacağı için…

İyi haber, bu dönem soL'da düzenli yazıp, arkadaşlara ek yük getirmeyeceğim. Kötü haber, gaddar okurlardan biri olmaya fazlasıyla istekliyim!

Şaka bir yana, kısa yazı yorgunluğu, başka faktörlerle birleştiğinde el soğutuyor. Farklı yayın projeleri var, Gelenek var, yeni sorumluluklarımız var. "İyiydik" diyen okurun anlayışına sığınıyor, "şükürler olsun kurtulduk" diyene de sabrından dolayı teşekkür ediyorum.

soL'dan bakmaya devam!