Paket çeşitlemeleri

Açılım paket, açılım paket, açılım paket… Erdoğan’ın siyasi yaşamı böyle geçecek anlaşılan. Açılarak-saçılarak, paketleyerek…

Şimdi sıra demokrasinin bir kez daha paketlenmesine geldi.

Bugün açıklayacak. Özgürlükleri, özgürlük arayanları, Alevileri, Kürtleri, işçileri, aydınları, kadınları paketleyecek, üzerine de türban bağlayacak.

Paket vardır, açarsın, içinden demokrasi, insan hakları, refah, bolluk çıkar. Bizimkisi ise paketlemekle meşgul. “Demokrasi” dedikçe, özgürlükler tırpanlanıyor, en temel insan hakları buhar oluyor. Anlayacağınız Erdoğan harbi harbi paketliyor.

“Adamcağız daha açıklamadan bu önyargı neden” diye soracak olursanız, bu konuda önyargımıza güvenimiz tam. Yargıya güvenmiyorsanız, önyargınıza güveneceksiniz!

Tamam, önceki gün, “özgürlük savaşçısı” diye kutsadığı El-Kaidecileri bir anda satıp, terörist olarak nitelendirebildiğine göre, Erdoğan hızla yön değiştirme yeteneğine sahip bir siyasetçi. Yani, dün paketten tantana ile çıkardığını yarın paketleyip derdest edebilir.

Ancak… Biliyoruz ki, özgürlükler Erdoğan’ın paketine sığmıyor!

Emekçi haklarının pakete girmesi için daha da budanması gerekiyor. Kürtlerin eşitlik taleplerine beyefendinin paketinde yer açılması için onların dilini yutmasından başka çare yok. Cemevleri pakete ancak caminin içinden geçerek duhul olabiliyor. Kadınlar için paket alacakaranlık. Etek, resim, heykel, opera, alkollü içecek, bilim Erdoğan’ın paketine giremiyor!

Erdoğan paketledikçe “yetmeeeez ama evet” diye çığrışanların sesi ise bu sefer pek az çıkıyor. Onlar da yoruldu, aç-kapa demokrasisinin neresinden tutacaklarını şaşırdılar.

Bir de işin aslını herkes gibi onlar da biliyor. Erdoğan kendisinin paketlenmesini engellemek için yeni paket açıklıyor. Paketlenmemek için Kürtleri paketinde istiyor, paketlenmesini geciktirmek için Alevilere bir kez daha paketinde yer açıyor. Ama dediğim gibi, özgürlükler bu pakete sığmıyor.

“Biz sığdırırız, paket Erdoğan’ın değil hepimizin” denecektir muhakkak. Mücadelenin pakete şekil verdiğinden, her şeyi Erdoğan’ın belirlemediğinden dem vurulacaktır.

Doğrudur, mücadele belirler. Doğrultu varsa…

Erdoğan’ın doğrultusu belli. Paketi de. Daha bunu kavramadan, Erdoğan’ın ne yapmak istediğini anlamadan neyin mücadelesi! Yeri geldiğinde Erdoğan’a övgü düzenlerin kaderi her zaman paketlenmektir. Kendi doğrultusu belli olmayanların da…

Paketlenecekler ve paketinin peşinden gitseler de, Erdoğan’ın paketlenmesini engelleyemeyecekler.