İsrail’in öncü savaşı

İsrail&rsquoin Gazze saldırısı, &oumlnc&uuml savaşıdır. Siyonist devlete de bu yakışırdı. H&uumlk&uumlmetin se&ccedilim &oumlncesi şov yapma gereksinimi duyduğundan, Obama koltuğa oturmadan &ldquoHamas konusunu &ccedil&oumlzmek istediği&rdquonden s&oumlz ediliyor. Ger&ccedileklik payı var ama bunlar ABD ve Avrupa Birliği&rsquonin ağır toplarının katliama verdiği a&ccedilık desteği ve de İsrail&rsquoin pervasızlığını a&ccedilıklamaz.

İsrail pervasızdır &ccedil&uumlnk&uuml, sermayenin uluslararası egemenliğinin bekası i&ccedilin saldırmaktadır, bu bilin&ccediltedir. ABD ve diğer emperyalistler a&ccedilık destek ve teşviklerini İsrail&rsquoden esirgememişlerdir, &ccedil&uumlnk&uuml İsrail yol a&ccedilmakta, insanlığın adalet duygusundaki erozyonunu hızlandırarak yakın gelecekteki politikalar i&ccedilin alan temizliği yapmaktadır.

Yaşanan derin kriz, uluslararası sermayenin tek tek &uumllkelerde emek g&uuml&ccedillerine, uluslararası &oumll&ccedilekte emperyalist planları şu ya da bu nedenle bozucu unsurlara karşı uzun s&uumlredir y&uumlr&uumlt&uumllen m&uumlcadeledeki başarısızlıklara tahamm&uumll eşiğini d&uumlş&uumlrm&uumlşt&uumlr. Emek g&uuml&ccedilleri zayıftır ama 1990&rsquolı yıllardaki dibe vuruş d&oumlneminden &ccedilıkılmıştır. Sosyalizm bir se&ccedilenek olmaya devam etmektedir, kom&uumlnizm iddia edildiği gibi &oumllmemiştir. ABD yeni coğrafyalara yerleşmiş ama Irak ve Afganistan&rsquoda ağır bir darbe yemiştir. Kapitalizm Latin Amerika&rsquoyı bi&ccedilimlendirmekte g&uuml&ccedill&uumlk &ccedilekmeye başlamıştır. Rusya ve &Ccedilin Halk Cumhuriyeti&rsquonin uluslararası alandaki rol&uuml kısıtlanamamıştır. İran kafa tutmaya devam etmektedir.

İsrail&rsquoe gelince... İsrail devleti L&uumlbnanlı direniş&ccedililerden 2006&rsquoda yediği tokatla varolmaya devam edemez.

Yalnız İsrail değil, topunun Filistin&rsquode Abbas dışında kimseye tahamm&uumll&uuml yoktur. Abbas da, uğursuz rol&uumln&uuml oynadıktan sonra bir kenara atılacaktır.

ABD ve Avrupa kamuoyu Obama ile uyuşturulduktan sonra, belli noktalara y&uumlklenecekleri belliydi, İsrail kendinden bekleneni yaptı ve &oumlnc&uumll&uumlğ&uuml kimseye kaptırmadı.&nbsp Devamı gelecek. Avrupa başta olmak &uumlzere, t&uumlm d&uumlnyada iş&ccedili sınıfının haklarını daha da kısıtlamaya, ilerici d&uumlş&uumlnce ve pratiğe karşı en aşağılık y&oumlntemlerle kampanyalar başlatmaya ve elbette Kafkaslar, Irak, İran, Afganistan ve Balkanlar&rsquoda&nbsp yeni kanlı seferler d&uumlzenlemeye &ccedilalışacaklar. Uzun s&uumlredir Latin Amerika halklarının tarihsel atağına yanıt vermeyip bekleyen ABD&rsquonin zamanın kendi aleyhine işlediğinin bilincinde olduğu ve oralarda da inisiyatifi ele ge&ccedilirmek i&ccedilin adım atacağını rahatlıkla s&oumlyleyebiliriz.

Obama ve krizin daha i&ccedile kapanmış ve bu anlamda barış&ccedilı bir emperyalist d&oumlnem a&ccedilacağını umanlar İsrail&rsquoin Gazze saldırısını &ldquoFilistin sorunu&rdquona saplanıp kalmadan incelesinler. İsrail Gazze&rsquode Filistin&rsquoe, ama s&oumlzc&uumlğ&uumln ger&ccedilek anlamıyla insanlığa &oumll&uumlm yağdırmaktadır. İlk bilan&ccedilo şudur: ABD ve Avrupa&rsquoda Irak savaşı ile birlikte eğer &ldquokamuoyu&rdquo diye bir şey varsa, işte o b&uumly&uumlk &oumll&ccedil&uumlde yok edilmiştir. Filistin direnişini yok etmeleri zordur ama &ldquouygar d&uumlnya&rdquoda elde ettikleri zaferi asla k&uuml&ccedil&uumlmsememek gerekir.

Bu toplu savaştır. Almanya yalnızca &ldquoİsrail kendini savunuyor&rdquo dediği i&ccedilin değil, ter&oumlrle m&uumlcadele adı altında Alman iş&ccedililerini ve solunu tutsaklaştırmak istediği i&ccedilin de İsrail&rsquoin m&uumlttefikidir. Siyonistlerin Baltık&rsquota, Letonya ve Estonya&rsquoda, Polonya&rsquoda Nazi &oumlvg&uumlc&uumls&uuml dostları vardır. 2008 yılında AB &uumlyesi bu &uumllkelerde Nazilerden &oumlvg&uumlyle s&oumlz etmek resmi politika, faşizmi kınamak ise yasaklı hale gelmiştir. Bu &uumllkeler şimdi İsrail&rsquoi alkışlıyor, İsrail de yahudi katliamcılarıyla kol kola giriyorsa, mesele ne sadece Filistin&rsquodir, ne medeniyetler &ccedilatışmasıdır, ne din kavgasıdır.
Ortada bir medeniyet olduğu pek kuşkuludur.
Devamı gelecek. Hi&ccedil kuşkunuz olmasın. Yeni yasaklarla, yeni savaşlarla, yeni provokasyonlarla...

Ama yine hi&ccedil kuşkunuz olmasın. G&uuml&ccedill&uuml ya da yenilmez ve de yanılmaz değiller. Hi&ccedil değiller. Kriz onları iyice aptallaştırdı. Kavgamız katillere, emek ve insanlık d&uumlşmanlarına ve aptallara karşıdır.

Kararlılık kadar akıla gereksinim duyacağız.
Ve sanıyorum yapılacak ilk ve en akıllı şey, Filistin&rsquode kan d&oumlken İsrail&rsquoin &oumln&uumlm&uumlzde a&ccedilılan zorlu d&oumlnemin &oumlnc&uuml barbarı olduğunu kavramaktır.

1980&rsquoden beri aralıksız saldırdılar, 1991&rsquoden sonra iyice arsızlaştılar ve 2008&rsquode d&oumln&uumlp baktıklarında h&acircl&acirc ayakta duran bir insanlık ve b&uumlt&uumln heybetine karşın lime lime d&oumlk&uumllen bir Yeni D&uumlnya D&uumlzeni g&oumlrd&uumller. Buna tahamm&uumll edemezler. Kapitalist ekonomi buna izin vermiyor, egemen ideoloji buna izin vermiyor, siyasi hesaplar buna izin vermiyor, aptallıkları buna izin vermiyor.

Bizde de h&uumlkmedenlerin aynı boy ve soydan olduğunu unutmadan, hangi aptallıkları yapabileceklerini &oumlng&oumlrerek, insanlığın b&uumly&uumlk kavgasını y&uumlkseltmek i&ccedilin. Hazır mıyız?

[email protected]&nbsp&nbsp


&nbsp