İki provokatör

Bölgede bir değil, çok sayıda manyak var. Ve ilginçtir tamamı, Amerika Birleşik Devletleri’ni şu sıralar çok istekli olmadığı bir savaşa sürüklemek istiyor.
ABD istekli değil, çünkü kaynak sıkıntısı çekiyor, seçenek üretemiyor, Ortadoğu’ya gömüldüğünde asıl öncelikleriyle ilgilenemiyor.

En istekli olanlarsa güya birbirleriyle kanlı bıçaklı olanlar! Türkiye ve İsrail’de delicesine bir tutkuyla ABD’nin Suriye’ye saldırmasını bekleyen hükümetler var. Evet onlar çok istekli çünkü iç ve dış politikada yaşamakta oldukları sıkışmayı savaşsız aşamayacaklarını düşünüyorlar. Dolayısıyla Obama’nın bir-iki günlük cezalandırma operasyonu da onları kesmiyor, daha fazlasını istiyorlar.

Ortalığı karıştırıyorlar.

Kimyasal silah meselesinde Ankara’nın parmağı olduğuna ilişkin iddialar yavaş yavaş somut bulgularla desteklenmeye başladı.

Mümkün mü, bu kadar büyük bir provokasyona imza atmaya cesaret etmiş olabilirler mi? Şimdiye kadarki performansları ne yazık ki mümkün olduğuna işaret ediyor.

Böyleyse… Gerçekten çok sıkışmış olmalılar. Bu insanlık dışı hamleyle Esad’ı devirecekler sorun kalmayacak! Öte yandan ya birileri yüzlerine çarparsa acı gerçeği? Rus istihbaratı, kimsenin hayrına değil, ABD ve müttefikleri bu eşiği geçemesin diye, hummalı bir çalışma yürütüyor. Üç gün sonra Suriye’yi köşeye sıkıştırmayı hedefleyen komplo AKP’yi de eşit oranda sarsmaya başlarsa kimse şaşırmasın.

Ve eğer, kimyasal silahların muhaliflerin eline “bizimkiler” marifetiyle gittiği kanıtlanırsa, Erdoğan bu ülkede durmasın. Ne diyordu, Esad’a: Bir an önce çek git!

Beri yanda İsrail’in geçenlerde yediği nane de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Rus savunma sistemlerinin fark ettiği, ABD’nin önceleri “bizim haberimiz yok” dediği iki balistik füzenin İsrail tarafından Vaşington’a haber verilmeksizin ateşlendiği ileri sürülüyor.

Amaç ne? Amaç, Suriye’yi provoke etmek ve yanıt vermesini sağlamak. Olur mu? Olur!

Türkiye ve İsrail… Bu iki ülke, ABD’nin stratejik bilmemnesi hükümetlerin elinde sürekli bela arıyor, maraza çıkarıyorlar. Her birinin farklı tarzı var. Biri sinsi, belden aşağıya vuruyor, ötekininse hiçbir çekincesi yok, zalimliği kanıksanmış.

Ancak…

İşler iyi gitmiyor. Belli ki, ABD’de farklı düşünenler, Amerikan emperyalizminin çıkarlarını başka türlü korumaya niyetlenenler var. Rusya da buradan tutturmuş, gerçekten kötü sıkıştırıyor.

Bu iki provokatör başarılı olursa, olacakların nerede duracağını kimse bilemez. Kapsamlı, büyük güçlerin devreye girdiği bir savaş dahi mümkün.
Ya başaramazlarsa? O zaman AKP’nin gidişi hızlanır. İsrail’de ise yine AKP yüzünden yarım kalan restorasyon çalışmalarına yeniden başlanır. Bizdeki gibi değil, daha sakin ve kontrollü.

Alın size bu saçmalığı, bu akıl almaz manyaklığı durdurmak için bir neden daha!